Ολοταχώς για εργασιακό μεσαίωνα;

Ολοταχώς για εργασιακό μεσαίωνα;

Πάνω από τρεις ώρες διήρκησε η χτεσινή εκδήλωση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο στέκι της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο σήμερα, στους αγώνες που έγιναν και θα εξακολουθήσουν να γίνονται με κύριες αιχμές την οικονομική κρίση, τον εργασιακό μεσαίωνα, την προσπάθεια να τεθούν αντιμέτωπες κατηγορίες εργαζομένων (όλοι εναντίων όλων όπως χαρακτηριστικά είπε ο Β. Μουλόπουλος), το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την προσπάθεια εργοδοτικής και κρατικής τρομοκράτησης των εργαζομένων κ.λπ.

Ιδιαίτερη αναφορά φυσικά έγινε για την κατάσταση στις ενοικιαζόμενες εργαζόμενες από εταιρείες στο δημόσιο (περίπου 18.500 χιλιάδες) για τηνν εργοδοτική τρομοκρατία που κορύφωσή της ήταν η επίθεση στην Κ. Κούνεβα.
Επίσης έγινε συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην πρώην Ολυμπιακή με την απόλυση όλων των εργαζομένων και το μέλλον τους στην αγορά εργασίας.

Το στέκι αποδείχθηκε μικρό αλλά φιλόξενο. Δυστυχώς αρκετός κόσμος παρακολούθησε την εκδήλωση όρθιος και έξω. Μίλησαν πάνω από είκοσι συμπολίτες μας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων που είχαν όμως έναν κοινό τόπο, ότι το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» είναι πάντα επίκαιρο.

O B. Mουλόπουλος αναρωτήθηκε στο τέλος αν η γενιά του Πολυτεχνείου παραδίδει χειρότερο κόσμο στα παιδιά της αφού παρέλαβε οκτάωρο με ασφάλιση και χωρίς ελαστικές σχέσεις εργασία και παραδίδει εργασιακό χαός.

Η Μαρίνα Κοντάκη έκλεισε την εκδήλωση με κάλεσμα για συμπαράσταση στο σωματείο τους.

Παρακολουθήστε μερικά μικρά αποσπάσματα των βασικών ομιλητών.

Μαρίνα Κοντάκη

Τσάβαλος Ζήκος

Μουλόπουλος Βασίλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *