Πραξικόπημα στο σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων

ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ;

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Αγ. Αναργύρων μετά την πρόσφατη έγγραφη παραίτηση του Προέδρου του Σωματείου και την απειλή για παραίτηση τριών ακόμα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Ο παραιτηθείς πρόεδρος αντικαταστάθηκε, όπως προβλέπται, από αναπληρωματικό μέλος και το Δ.Σ. με τη νέα του σύνθεση συγκάλεσε εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση για την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. στο «Μαρία Ελενα».
Η παραίτηση του προέδρου έγινε αφορμή για να εκδηλωθεί πραξικόπημα… Και η αιτία είναι ότι στη διοίκηση του Σωματείου υπάρχουν τουλάχιστον τρία μέλη που αρνούνται τα τελευταία χρόνια να παίξουν το παιχνίδι «είμαστε όλοι μια αγαπημένη οικογένεια» και άρα χαλάει η σούπα…
Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου διακινήθηκε σε όλους τους χώρους εργασίας του Δήμου έντυπο συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο όνομα του Σωματείου Εργαζομένων χωρίς βέβαια την απαραίτητη σφραγίδα και υπογραφές.
Μας καταγγέλθηκε ότι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ζητήθηκαν οι υπογραφές των εργαζομένων, οι οποίοι και υπέγραψαν, με τη δικαιολογία ότι χρειάζονται ώστε να πιστοποιηθεί ότι έλαβαν γνώση του εγγράφου. Στη συνέχεια βέβαια το ίδιο έγγραφο τοιχοκολλήθηκε ως απαίτηση 70, παραπλανημένων ουσιαστικά, εργαζομένων που καλούν σε Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα αλλά σε άλλο μέρος από το Δ.Σ. του Σωματείου!
Η αντίδραση του Δ.Σ. του Σωματείου ήταν άμεση και με περιοδεία σε όλους τους χώρους ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για το πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Δήμαρχος βλέποντας μακριά και αναλογιζόμενος το τι πρόκειται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα στους χώρους εργασίας εξαιτίας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι χρειάζεται και ένα εργοδοτικό σωματείο για συνομιλητή.

Προχώρησε όμως και λίγο παρακάτω. Με εντολή του Προέδρου των Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Καρακώστα και της Διευθύντριας του Νομικού Προσώπου των Σταθμών κας Ρέτσα απαγόρευσε στους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους. Τους έδωσε βέβαια την «άδειά» του να πάνε μετά τη λήξη της βάρδιάς τους! Ασε που το κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου εξαφανίστηκε μέχρι να κατέβουν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο…
Δικαίως φοβάστε κ. Σαράντη και όλοι οι παρατρεχάμενοί σας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *