Συνάντηση για το συντονισμό της παρέμβασής μας στις συγκοινωνίες

Η “Αλληλεγγύη” Αγ. Αναργύρων-Καματερού και το “Αριστερό Σχήμα” Ιλίου παίρνουν την πρωτοβουλία και καλούν σε συνάντηση τη Δευτέρα 24/1 στις 7.00 μ.μ. στο καινούργιο στέκι της “Αλληλεγγύης” (Παρθενώνος και Διογένους 3, Ανάκασα, Αγ. Ανάργυροι)

προκειμένου να οργανώσουμε την παρέμβαση αλλά και την αντίστασή μας απέναντι στη διάλυση των δημοσίων συγκοινωνιών, την κατακόρυφη αύξηση του εισιτηρίου και το επιβαλλόμενο χαράτσι των διοδίων.

Απευθυνόμαστε και καλούμε σχήματα, συλλογικότητες και ευαισθητοποιημένους πολίτες από όλο το φάσμα των δυτικών γειτονιών (Περιστέρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Καματερό, Πετρούπολη, Αγ. Ανάργυροι, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα).

 xartis-allilegyh1.jpg

Στον επισυναπτόμενο χάρτη ώστε να βρείτε εύκολα το καινούργιο μας στέκι.
http://www.vres.gr/city.php?city_id=28

4 σκέψεις σχετικά με το “Συνάντηση για το συντονισμό της παρέμβασής μας στις συγκοινωνίες

  • 24 Ιανουαρίου 2011, 01:26
    Permalink

    Άκουσα πως και στη Νέα Σμύρνη θα γίνει μια συνάντηση πολιτών την αύριο Τρίτη στις 8,00 μμ στην Πλατεία Ν. Σμύρνης στο Παλαιό Δημαρχείο.

    Όμως θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ξεχωρίσουμε τα δύο πράγματα:

    1. Άλλο πράγμα τα εργασιακά θέματα στις συγκοινωνίες (απολύσεις προσωπικού, πολλοί από τους απολυόμενους είχαν προσληφθεί σωρηδόν προεκλογικά, αποσύνδεση των ελλειμάτων των συγκοινωνιών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με συνέπεια να πληρώνουμε εμείς πολύ περισσότερα από αυτά που θα πληρώσουμε με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων).

    2. Άλλο πράγμα οι αυξήσεις στα εισιτήρια, στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε.

    Τώρα πως θα αντιδράσουμε;

    Διατυπώθηκε παραπάνω μία άποψη ότι δηλαδή “θα πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε και να μπαίνουμε χωρίς εισιτήριο αφού θα είμαστε πολλοί και δεν μπορούνε να μας κάνουνε τίποτα”.

    Δηλαδή να κάνουμε όπως στην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα (1942)που οι Έλληνες αντέδρασαν δυναμικά στην προσπάθεια στρατολόγησής τους για να μεταφερθούν και να εργαστούν σε εργοστάσια κατασκευής όπλων στη Γερμανία.

    Είναι το ίδιο;

    Και τι θα πει ως προς τις συγκοινωνίες και ενδεχόμενη άρνησή μας να ακυρώσουμε το εισιτήριο το “είμαστε πολλοί και δεν μπορούνε να μας κάνουν τίποτα”;

    Θα μας δούν οι ελεγκτές, θα φοβηθούν και θα φύγουν;

    Ή μήπως δεν θα γίνει αυτό, δεν θα δούν κανένα οργισμένο πλήθος για να φοβηθούν, αλλά απλά θα σημειώσουν στο μπλοκάκι τους πρόστιμα για 2-3 άτομα στο τραμ και μετά θα φύγουν για να μπουν σε άλλο τράμ;

    Και τι θα γίνει τότε;

    Είμαι σίγουρος ότι για το ποστ μου αυτό (που κατά κανόνα το σβύνουν ώστε να περάσουν οι διοργανωτές μόνο τη δική τους απόλυτη άποψυ) θα εισπράξω πάλι βρισιές και ειρωνείες ότι δηλαδή είμαι δούλος του Μνημονίου κλπ.

    Σκασίλα μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *