Ανακοίνωση για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

logoΑγαπητοί συμπολίτες

Η δημοτική κίνηση “Αλληλεγγύη η δύναμη μας” και ο επικεφαλής της Γιώργος Κομματάς, έχουν διαχρονικά αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης ως δημόσιου, ενιαίου, αδιαίρετου αναδεικνύοντας τον Μητροπολιτικό και υπερτοπικό χαρακτήρα του.

Στα πλαίσια αυτά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η μόνη λύση για την εύρυθμη λειτουργία του είναι οι όποιες παρεμβάσεις-χωροθετήσεις να γίνονται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν μελέτης και σχεδιασμό από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Συνεπώς οποιεσδήποτε επεμβάσεις εντός των ορίων του Πάρκου πραγματοποιούνται ή επιβλέπονται από τον Φορέα Διαχείρισης .

Έχουμε (πολλάκις) αναδείξει και αποδείξει αφενός την «ιμπεριαλιστική» συμπεριφορά του Δημάρχου Ιλίου απέναντι στο Πάρκο αλλά και τη μέχρι πρότινος πρακτική του να αντιλαμβάνεται το Πάρκο σαν πεδίο μικροπολιτικών και ψηφοθηρικών εξυπηρετήσεων.

Με την διαβούλευση του Φορέα και του Δήμου Ιλίου ήρθε η ώρα για κρίσιμες αποφάσεις. Ζητάμε και θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο μέσο αυτές οι αποφάσεις να δράσουν προσθετικά στην περιφρούρηση και ανάπτυξη του Πάρκου.

Καλούμε λοιπόν τον Φορέα Διαχείρισης

  1. Να μην προβεί σε καμία νέα παραχώρηση χρήσης γης. Αν κρίνει ο Φορέας ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς του Πάρκου η δημιουργία επιπλέον χώρων άθλησης αυτοί θα ανήκουν στο Πάρκο και θα διαχειρίζονται από τον Φορέα κατά τα πρότυπα διαχείρισης του Θεάτρου

  2. Οι υφιστάμενοι αθλητικοί χώροι που χρόνια τώρα χρησιμοποιούνται από το Δήμο Ιλίου θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους συλλόγους του Δήμου Ιλίου αλλά κατόπιν συμφωνίας με τον Φορέα για τους όρους και τις υποχρεώσεις των απέναντι στο Φορέα.

  3. Η είσοδος από την οδό Ελευσίνιων Μυστηρίων, αποτελεί αυθαίρετη κατασκευή, μιας και δεν προβλέπεται από κανένα σχέδιο και πρέπει άμεσα να κλείσει. Η πρόσβαση κάλλιστα μπορεί να γίνεται από την υπάρχουσα νότια πύλη της Λ. Χασιάς.

  4. Καμιά σκέψη για δημιουργία Πράσινου Σημείου εντός του Πάρκου. Δεν εξυπηρετεί το Πάρκο αλλά ούτε και το Ίλιον μιας και ουσιαστικά είναι εκτός του Πολεοδομικού ιστού της Πόλης.

  5. Άμεσα δρομολογείται η απομάκρυνση των δύο Αμαξοστασίων που παράνομα οι δύο όμοροι Δήμοι έχουν καταλάβει. Η δημόσια δήλωση του Αντιδημάρχου των Αγίων Ανάργυρων-Καματερού ότι είναι εφικτό σε 6-10 μήνες να απομακρυνθεί το Αμαξοστάσιο επιβάλλει άμεσα την υλοποίηση της και από τους δύο Δήμους.

  6. Καμία εκδήλωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο που παράνομα διαμορφώθηκε από τον Δήμο Ιλίου και το Δασαρχείο Αιγάλεω έχει υποβάλει μήνυση στο Δήμο.

Στην νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με το νέο θεσμικό πλαίσιο(ν.4414/2016) αλλά το κυριότερο την για πρώτη φορά από την δημιουργία του, σταθερή μηνιαία χρηματοδότηση, οι όμοροι Δήμοι πρέπει να σταθούν συμπαραστάτες και να συνδράμουν με όποια βοήθεια ζητηθεί από τον Φορέα προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχή μας αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Οι εικόνες του 2015 με το Πάρκο σε πλήρη εγκατάλειψη δεν έχουν σβηστεί από την μνήμη μας και θα αγωνιστούμε για να μην επανέλθουμε σε κείνες τις μαύρες μέρες .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *