Ο αθλητισμός στην πόλη μας καταρρέει

athlitismos_katarreei

Ο Αθλητισμός στην πόλη μας Καταρρέει 

Ο Γ.Σ.Α.Α. είναι άστεγος.
Οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, είναι αναγκασμένοι πλέον να διασπείρονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ασκούν τις αθλητικές δραστηριότητες που αγαπούν.
Ζεφύρι, Κόροιβος, Καματερό…
Αλήθεια η ομάδες ΑμεΑ του συλλ. “ανοιχτή αγκαλιά” πού προπονούνται πλέον;

Οι εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση. Λακκούβες στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον Κόροιβο, λιμνάζοντα νερά και λακκούβες στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Καματερού, προβολείς καμμένοι, σπασμένα τζάμια, παραβιασμένες πόρτες και σκουπίδια η εικόνα στο Κολυμβητήριο Παίδων στη δημοτική κοινότητα των Αγ.Αναργύρων. Και το νέο γήπεδο; Οι προεκλογικές υποσχέσεις; Γιατί τόση καθυστέρηση; Γιατί τόση αδιαφορία;

Ιατροφαρμακευτικό υλικό, εμφανίσεις, εξοπλισμός, στήριξη για συμμετοχή σε ντόπια και διεθνή τουρνουά και αγώνες, επαρκές προσωπικό …ας μην ανοίξουμε και αυτή την ατζέντα θεμάτων τώρα γιατί θα χρειαστεί να γράψουμε πολλά ακόμα…

Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωντάνιας, είναι ευτυχία, είναι ενέργεια και δημιουργία, είναι υγεία, είναι παιδεία, είναι ψυχολογία, είναι κοινωνικοποίηση και συνεργατισμός, είναι ευγενής άμιλλα.

Το καθεστώς Μνημονίων και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που ακολουθούν οι κυβερνήτες μας ως τώρα, καθώς και ο Καλλικράτης ο οποίος πρόσθεσε 299 νέες αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους να τις συνοδεύουν προκαλούν τον στραγγαλισμό του κοινωνικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης που το συντηρεί.
Ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική μέριμνα και προσφορά πάνε περίπατο. Μαζί και οι ζωές μας, η καθημερινότητά μας, η αξιοπρέπειά μας.
Υποχρηματοδοτήσεις έως και 70% στα έσοδα των δήμων, απολύσεις προσωπικού, απαγόρευση πρόσληψης άλλου, ιδιωτικοποιήσεις και ..όλα τα βάρη στην τσέπη των εργαζομένων τελικά.

Κι όμως, ο Δήμαρχος άραγε και Δημοτική Αρχή είναι άμοιροι ευθυνών λόγω της κατάστασης που επικρατεί;
Όχι. Ήταν παρόντες στη διαχείριση και οδηγοί της πολιτικής, από θέσεις εξουσίας μάλιστα, που μας έφερε στο σημείο αυτό σήμερα. Ήταν οι ίδιοι που μας υπόσχονταν μεγαλοπρέπειες και μοίραζαν εξαγγελίες και δεσμεύσεις άστοχες και ανεφάρμοστες όπως φάνηκε στους καιρούς μας.
“…Χτίζαν παλάτια σε μπαζωμένα ρέματα”, ακολουθώντας πιστά την πολιτική του εντυπωσιασμού και του θεάματος, χωρίς όμως να αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού, ανίκανοι να προβλέψουν την μακροπρόθεσμα παταγώδη αποτυχία της πολιτικής τους.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ.
Ο Δήμος να ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν έχει λεφτά, κι εμείς “Γυμναστήριο να ακούμε και Γυμναστήριο να μη βλέπουμε”, ένα πράγμα.

ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;
Καταρχήν δεν συχγωρούμε τη δημοτική αρχή λόγω συγκυρίας και μνημονίων.
“Όποιος θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει” λέει η λαϊκή παροιμία, όπως και “Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς” λέει μια άλλη.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ.
Πρώτον, εκτιμούμε την πραγματική κατάσταση και σταματάμε το παραμύθι των υποσχέσεων και των προσωπικών δεσμεύσεων. Πάνε τα χρόνια της πελατειακής πολιτικής που μας κατάντησαν έρμαια του ΔΝΤ και της Μέρκελ.

Δεύτερον, είμαστε ειλικρινείς και ανοίγουμε τα χαρτιά μας στην κοινωνία, και στην προκειμένη σε αθλούμενους/ες, γονείς και γυμναστές, για να βρούμε από κοινού την πιο άμεση και συμφέρουσα λύση. Διεξάγουμε συναντήσεις και συνελεύσεις και ακούμε προπάντων.

Τρίτον, θέτουμε προτεραιότητες μαζί.

Τέταρτον, παύουμε τις σπατάλες και τις υπερτιμολογήσεις που συμβαίνουν ανέκαθεν και κατα κόρον από τις δημοτικές αρχές των τελευταίων δύο δεκαετιών περίπου.

Πέμπτον, αξιοποιούμε κονδύλια για άμεση συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και εύρεση εναλλακτικών λύσεων συγκέντρωσης και στέγασης των δραστηριοτήτων. Αμφιβάλλω ότι δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και τη μελέτη του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου η “μεταβατική περίοδος” της ανεμπόδιστης συνέχισης των αθλητικών δραστηριοτήτων, από το γκρέμισμα του ενός, στην ανέγερση του άλλου δηλαδή…

Έκτον, ασκούμε πίεση σε όλους τους αρμόδιους φορείς (περιφέρεια, εργολήπτρια εταιρεία, πολιτεία κλπ.) για την επιτάχυνση των εργασιών.

Έβδομο, προχωράμε ακόμα και σε τροποποίηση της μελέτης και του τεχνικού προγράμματος του Κλειστού Γυμναστηρίου, έτσι ώστε να καθίσταται υλοποιήσιμο και άμεσα εκτελέσιμο.

ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΤΟ “ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ” ΚΑΙ
Η ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Κλείνοντας, και γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια μικρή προσπάθεια προσέγγισης λίγων από των πολλών ζητημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν γύρω από την οργάνωση και λειτουργία των αθλητικών δραστηριοτήτων στο σύνολο της πόλης μας και με αφορμή τις αντιξοότητες που επικρατούν στο Γυμναστικό Σύλλογο Αγίων Αναργύρων “Ένωση”, (άλλωστε είμαι πεπεισμένος ότι ζητήματα προκύπτουν και στους άλλους συλλόγους ΔΑΟΚαματερού, ΠΑΟ Καματερού, Ελπίς, Φιλοκτήτης, Μαχητές του Λεωνίδα, Λεωνίδας, Όμιλο Αντισφαίρισης, Άμιλλα, ΓΑΣ Καματερού, Ηρακλής, Άτταλος, Εντελέχεια, Μπαλόκας, Μαλεβιζόπουλος, Ήλις, Αστέρας, Δίαστρο κλπ.) θα ήθελα να σημειώσω στη δημοτική αρχή και τον κ.Σαράντη κάτι που είχε πει ένας παλιός γνωστός πυγμάχος της δεκαετίας του ’20
στην Αμερική:

“Πρωταθλητής είναι αυτός που σηκώνεται όταν δεν μπορεί”,
αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,
αγαπητέ κ.Δήμαρχε.

ο εκπρόσωπος στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας,
Γιάννης Γκολφινόπουλος

* για την δημοτική κίνηση “Αλληλεγγύη, η δύναμή μας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *