«Γλιστρώντας πίσω από τη “γραμμή των συνόρων”»

Στις 3 Οκτωβρίου 2008, στις 7μ.μ., στον Πευκώνα των Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συναυλία με τίτλο: «Γλιστρώντας πίσω από τη “γραμμή των συνόρων”»

Η εκδήλωση είχε σαν αφορμή την ιστορία ενός νεαρού μετανάστη «χωρίς χαρτιά», που ξεκίνησε από το Μπαγκλαντές και ο οποίος, φτάνοντας, μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή στην Ελλάδα, εμφανίσε ένα σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας, εξαιτίας του οποίου νοσηλεύτηκε στο ΨΝΑ. Μια ιστορία που αφορά εκατομμύρια παρόμοιες ιστορίες, για τους ανθρώπους, «χωρίς χαρτιά», χωρίς δικαιώματα, για το πώς ο ρατσισμός προκαλεί σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας – με το «όνειρο για την επιβίωση» να καταλήγει, συχνά, όχι μόνο στο βυθό της θάλασσας, αλλά και στο ψυχιατρείο.

Στην εκδήλωση μίλησε ο ψυχίατρος Στέλιος Λαγαράκης, που αναφέρθηκε στην στην ιστορία του νεαρού μετανάστη από το Μπαγκλαντές, ο Golam Mowola, πρόεδρος της Κοινότητας Μπαγκλαντές στην Ελλάδα και ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε συναυλία με τα συγκροτήματα, ACTIVE MEMBER, EARTHBOUND και LOST BODIES που δέχτηκαν να παίξουν αφιλοκερδώς. Διοργανωτές ήταν ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ και το ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Αναργύρων (ΝΙΚ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ 123 & ΔΡΑΜΑΣ, 210-2621260, 210-2612890) απευθύνεται και δέχεται (Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 π.μ. έως 8 μ.μ.) αιτήματα από τον πληθυσμό των Αγίων Αναργύρων, της Ν. Χαλκηδόνας, της Ν. Φιλαδέλφειας και της Μεταμόρφωσης, ενώ αναλαμβάνει τη μετανοσοκομειακή παρακολούθηση όσων έχουν νοσηλευθεί, ή θα νοσηλευθούν στο μέλλον στο ΨΝΑ, από μια ευρύτερη περιοχή που, εκτός από τους ανωτέρω Δήμους, περιλαμβάνει τις Αχαρνές και τους Θρακομακεδόνες, το Ν. Ηράκλειο, τη Ν. Ιωνία, τη Φιλοθέη και το 4ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.
Στο παρακάτω αρχείο διαβάστε τις Υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΨΥ: ypiresies-ag-anargiroi.doc

Αλλά… 

Δυστυχώς 3 ημέρες μετά ο Πευκώνας είναι σκουπιδότοπος

31.jpg

Τόσα κουτάκια… μήπως έπρεπε να υπάρχουν σακούλες ανακύκλωσης αλουμινίου 

2.jpg

ή τέλος πάντων σακούλες σκουπιδιών

41.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *