Η Παρέμβαση μας στο δημοτικό συμβούλιο 10/5

Η διοίκηση του δήμου έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, θέμα  με αντικείμενο την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου περιμετρικά της κεντρικής πλατείας των Αγίων Αναργύρων και κυκλοφοριακή ρύθμιση στην περιοχή αυτή.

Με την πρόταση αυτή, χαρακτηρίζεται πεζόδρομος , τμήμα της Λ. Δημοκρατίας  μεταξύ των οδών  Ηρ. Πολυτεχνείου και Αγ. Αναργύρων καθώς  και το τμήμα της οδού Τριπόλεως από την οδό Αρκαδίας έως την οδό Αγ.  Αναργύρων και από την οδό Αγ. Αναργύρων έως την οδό  Αφροδίτης. Επίσης διαπλατύνονται κατά μία λωρίδα οι οδοί Ηρώων Πολυτεχνείου και Αγ. Αναργύρων στις άλλες πλευρές της πλατείας.

Η παράταξή μας θεωρεί αναγκαία και είναι θετική στην πραγματοποίηση παρεμβάσεων στην κεντρική πλατεία των  Αγ. Αναργύρων. Αυτή η θέση μας καταγράφηκε τόσο στην συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, όσο και στη συνάντηση ( που εμείς προκαλέσαμε) με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής υπηρεσίας και δόμησης και τον Δήμαρχο.

Όμως είναι δυνατόν, μία τόσο σημαντική παρέμβαση, στο κέντρο της πόλης, να περιορίζεται μόνο στην πλατεία;

Να μην περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο;

Να βασίζεται σε μία σημειακή συγκοινωνιακή μελέτη; 

Να μην γίνεται αντικείμενο διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τον εμπορικό κόσμο;

Αυτό ακριβώς  ζητάει η παράταξή μας.

Και ενώ ο δήμαρχος αρχικά συμφώνησε (υποκριτικά όπως αποδείχθηκε) και ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος. Το επανέφερε  σε επόμενες συνεδριάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί έστω δημοσιοποίησή του στην ιστοσελίδα του δήμου. Η συζήτηση του αναβλήθηκε, λόγω αποχής σύσσωμης της  αντιπολίτευσης.

Και τώρα επανέρχεται  για τρίτη φορά χωρίς καμία μεταβολή, όπου είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί, αφού δεν απαιτείται η κατά νόμο απαρτία.

Η αποσπασματική κυκλοφοριακή μελέτη που προωθεί  η διοίκηση για λόγους εντυπωσιασμού, δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου. Θα το μεταφέρει λίγο   παραπέρα, στην οδό Μπίμπιζα, στην οδό Κύπρου ή στην Τσούμπα. Το κυκλοφοριακό απαιτεί ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές λύσεις. Επιπροσθέτως οι όποιες μετρήσεις της κίνησης των οχημάτων, έγιναν στην περίοδο της καραντίνας και δεν είναι αντιπροσωπευτικές της κίνησης σε κανονικές συνθήκες.

Ας μας εξηγήσει όμως ο δήμαρχος και κάτι άλλο. Υπάρχει μια κυκλοφοριακή μελέτη  ευρύτερης περιοχής , από την προηγούμενη διοίκηση ,  που περιλαμβάνει πεζοδρόμηση της οδού Αγ. Αναργύρων. Η μελέτη αυτή έχει πληρωθεί στο μελετητή και έχει υπερψηφιστεί  από το σημερινό δήμαρχο;

Γιατί σήμερα δεν την υλοποιεί, δεν την επικαιροποιεί ή δεν στηρίζεται σ αυτήν;

 Γιατί δεν  σέβονται τα χρήματα του δημότη; Θεωρούν ότι μπορούν να τα κατασπαταλούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό;

 Με τη σημερινή πρόταση της διοίκησης και τη μερική λύση, δεν λύνονται τα προβλήματα του κέντρου της πόλης και δεν αντιμετωπίζεται η κρίση της αγοράς και του εμπορικού κόσμου, στην οποία θα έπρεπε να εστιάζει, με τις παρεμβάσεις της, η διοίκηση.

Ο δήμαρχος ακολουθεί μια απαράδεκτη αυταρχική στάση. Δεν ενδιαφέρεται για πραγματικές λύσεις, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών σε βάθος χρόνου , αλλά για επικοινωνιακού τύπου αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η παράταξή μας, συνεπής με τις αρχές της, αρνείται να ακολουθήσει την πορεία της διοίκησης του Δήμου, που προωθεί δήθεν λύσεις, χωρίς την έγκριση και τη γνώμη της κοινωνίας.

Διαφωνούμε στη λογική take it or leave it.

Πυγμή και τσαμπουκά ο Δήμαρχος οφείλει να επιδεικνύει στην κυβέρνηση όχι στις δημοτικές παρατάξεις και τους δημότες.

Παραμένουμε πιστοί στις αρχές  της σύνθεσης ιδεών – απόψεων και των δημοκρατικών διαδικασιών.

 Οι δημότες  των Αγίων Αναργύρων Καματερού δεν έχουν ανάγκη από «σωτήρες» και «ειδικούς» οι οποίοι δίνουν  μαγικές λύσεις για τα σοβαρά  προβλήματα της πόλης . Γνωρίζουν τα προβλήματα καλύτερα από όλους και πρέπει να ακούγεται η φωνή τους. 

Για τους ανωτέρω λόγους, δεν συμμετέχουμε στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο και  αναμένουμε  αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής σε ανάλογες περιπτώσεις.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Αλληλεγγύης η δύναμη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *