«Περάστε από την Αστυνομία, δι’ υπόθεσίν σας»

Αστυνομία στα σχολεία

Τις τελευταίες μέρες καλούνται προφορικά διευθυντες γυμνασίων και λυκείων του Kαματερου και των Aγίων Aναργύρων απο την αστυνομία για να δώσουν κατάθεση σχετικά με τις καταλήψεις ή τις απόπειρες καταλήψεων στα σχολεία τους. Η ενέργεια αυτή δηλώνεται απο την αστυνομία οτι είναι κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Η ανάμιξη της αστυνομίας σε όσα συμβαίνουν μέσα στα σχολεία είναι προφανές βέβαια ότι αποτελεί ενιαία κυβερνητική πολιτική που εκφράζεται έτσι και αλλιώς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στοχος η τρομοκράτηση καθηγητών, γονέων και μαθητών, ώστε να ανακοπεί στην γέννηση του κάθε διεκδικητικός αγώνας.

Ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια προκαλεί μέσα στις σχολικές κοινωνίες το γεγονός ότι οι κλήσεις της αστυνομίας είναι προφορικές.

Μάλλον σε κάποιους διαφεύγει οτι έχει μεσολαβήσει η Γαλλική επανάσταση και οτι θεσμικά τουλάχιστο υπάρχουν πολίτες και όχι υπήκοοι, δημοκρατικά δικαιώματα και όχι επιθυμίες αφεντάδων.

Σε συνομιλία που είχαμε με τον προιστάμενο του 4ου γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (αρμόδιο για τον δήμο μας), πήραμε την διαβεβαίωση πως έχουν ενημερωθεί όλοι οι διευθυντές να μην προσέρχονται στην αστυνομία κατόπιν προφορικής εντολής και βέβαια σε κάθε περίπτωση να μην δίνονται ονόματα μαθητών.

Ως φαίνεται στην Ελλάδα του μνημονίου έχουμε ακόμη να δούμε πολλά.

solidarity_logo_1.jpg

Αλληλεγγύη 13/10/2010

paideia_1.jpg

Ρεπορταζ από το Βήμα, την Αυγή και την Ελευθεροτυπία

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=360271&dt=13/10/2010

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=573628

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=212991

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *