Αίτηση διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ για το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Προς: Το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
  (δια του Αξιότιμου Γενικού Επιθεωρητή)
Θέμα: Αίτηση Διαχειριστικού και Οικονομικού Ελέγχου

Άγιοι Ανάργυροι 27 Σεπτεμβρίου 2007

 

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ Επιθεωρητή,

Με το ΠΔ 184/18.07.2002 (ΦΕΚ 172/26.07.2002) συστήθηκε το ΝΠΙΔ «Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση», το οποίο, έκτοτε, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πάρκο των Βαλκανίων (εντός της διοικητικής συναρμοδιότητας των Δήμων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού). Προσέτι, με την υπ’ αριθμό 9069/26.02.2004 (ΦΕΚ 445/05.03.2004) της Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, εγκρίθηκε ο κανονισμός διάρθρωσης και λειτουργίας του ως άνω ΝΠΙΔ.

Η σημερινή κατάσταση του Πάρκου είναι επιεικώς τραγική, διαρκώς επιδεινωμένη, και, δια τούτο την κύρια ευθύνη φέρουν διαχρονικά τα Διοικητικά Συμβούλια του ως άνω προαναφερόμενου ΝΠΙΔ. Συγκεκριμένα :

Τίθεται σε προφανή κίνδυνο ο δημόσιος τε και κοινωφελής χαρακτήρας του Πάρκου, καθόσον το Πάρκο παραδίδεται προοδευτικά και τμηματικά σε ιδιώτες και άλλους δια μέσου αδιαφανών αλλά και οικονομικά επισφαλών μισθωτηρίων συμβάσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε σύμβαση με ιδιώτη, δια της οποίας παραχωρείται ακίνητο εμβαδού πεντακοσίων (500) τετραγωνικών μέτρων αντί μηνιαίου μισθώματος διακοσίων πενήντα (250) ευρώ. Όλες δε οι συμβάσεις αφορούν επαγγελματικές δραστηριότητες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στις ρητώς οριζόμενες ως επιτρεπόμενες από το ως άνω Προεδρικό Διάταγμα.
Από την άλλη πλευρά, και παρά τα κονδύλια που διατίθενται τόσο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του ΥΠΕΧΩΔΕ όσο κι από το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ), δεν πραγματοποιούνται έργα συντήρησης εντός του Πάρκου, με αποτέλεσμα την ως προαναφερόμενη τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όπως αναφέρει ο αξιότιμος Κύριος Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σε απάντησή του στην Βουλή, για μεγάλα χρηματικά ποσά με τα οποία έχει επιχορηγηθεί το ΝΠΙΔ δεν υπάρχουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου τα ανάλογα παραστατικά, πράγμα που γεννά προφανείς υποψίες πλημμελούς διαχείρισης δημοσίου χρήματος.

Επειδή, σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών, κάθε σπιθαμή πρασίνου είναι πολύτιμη για τον τόπο μας.

Επειδή το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου για ολόκληρη την Αττική.

Επειδή αντλούμε άμεσο έννομο συμφέρον για την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του Πάρκου αλλά και την πλήρη οικονομική διαφάνεια κι εξυγίανσή του, ως Δημοτική Παράταξη ενός εκ των τριών συν-διαχειριστών Δήμων (Άγιοι Ανάργυροι).

Για όλους τους παραπάνω βάσιμους κι αληθινούς λόγους, δια της παρούσας αιτούμεθα προς την Υμετέρα Αρχή όπως προχωρήσει σε άμεσο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης» κατά τα ειωθότα.

Μετά τιμής
Για την Ανοιχτή Πορεία Δράσης Αγίων Αναργύρων
Νικόλαος Χανιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *