ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ»
ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΣΤΙΣ 27 ΤΟΥ ΜΑΗ, 9 Π.Μ. ΚΤΗΡΙΟ 7

11.jpg 

Πριν από λίγα χρόνια στους Αγ. Αναργύρους και στο Μενίδι, όπως και σε άλλες περιοχές της Αττικής, αναπτύχθηκε ένας αγώνας εναντίωσης στην επίγεια κατασκευή των γραμμών του Προαστιακού που με τα τείχη που υψώνονται από τις γειτονιές που διέρχεται δημιουργεί αφόρητες καταστάσεις για τους κατοίκους. Αίτημά τους να υπογειοποιηθούν οι γραμμές, μαζί και του ΟΣΕ, για να απελευθερωθούν χώροι για πράσινο, ελεύθεροι στους κατοίκους.

Οι κάτοικοι ως συνήθως αντιμετωπίστηκαν με τη καταστολή και τα δικαστήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους 8 κατοίκους την ημέρα που οι κάτοικοι «παρακώλυσαν τη συγκοινωνία» έλειπε εκτός Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη. Δικάζεται όμως μαζί με τους συναγωνιστές του ως μέλος της τότε Επιτροπής Αγώνα.

Στις 27 Μάη του 2008 ήταν να γίνει η πρώτη τους δίκη η οποία πάλι ως συνήθως αναβλήθηκε.

Στις 27 Μάη 2010 η δίκη θα επαναληφθεί.

Σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο 15 Μάη, όπου παραβρέθηκαν, εκτός από τους «υπόδικους», φορείς και κάτοικοι των περιοχών αυτών συζητήθηκε η ανάληψη δράσεων και πάλι σε ένδειξη αλληλεγγύης στους «8».

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων όσων αγωνίζονται για τους ελεύθερους χώρους, όσων αντιστέκονται στη καταστροφή του περιβάλλοντος, όλων όσων αντιστέκονται στη παράδοση της γης στους κερδοσκόπους εργολάβους και επιχειρηματίες εμπορικών κέντρων και άλλων «ευαγών» δραστηριοτήτων.

Τρία χρόνια μετά τις φονικές φωτιές στη Πελοπόννησο και λίγους μήνες μετά τη καταστροφή της Αττικής τέτοιου είδους δίκες μόνο ως πρόκληση μπορούν να εκληφθούν.

Τους αγώνες για ελεύθερους χώρους και κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος καμιά δίκη δε μπορεί να τους σταματήσει. Οι αγώνες αυτοί συνεχίζονται στη Λευκίμμη, στο Γραμματικό, στον Υμηττό, στη Γκιώνα και σε όλη την Ελλάδα.
Είναι αγώνες για τη ζωή μικρών και μεγάλων, κόντρα στην αδηφαγία των εργολάβων, των εμπορικών κέντρων τύπου MALL κ.λπ. Κόντρα σε κάθε εξουσία που χαρίζει τα πάντα στο κεφάλαιο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΣ ΖΩΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ!

ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ» ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 27 ΤΟΥ ΜΑΗ, 9 Π.Μ. ΚΤΗΡΙΟ 7

Από την Ελευθεροτυπία (ios@enet.gr / www.iospress.gr, ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ: ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ, ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΑΣ) http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=157407

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *