Απαράδεκτη καθυστέρηση ή μεθοδευμένη συγκάλυψη

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2007, η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ζήτησε από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, διαχειριστικό και Οικονομικό  έλεγχο, του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης». Διαβάστε την αίτηση εδώ.

Στις 11 Απρίλη 2008 λάβαμε έγγραφο από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και συγκεκριμένα από την ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Δ.Δ., Ν.Π. & ΔΕΚΟ, με θέμα την διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στον Οργανισμό Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ. Διαβάστε την απάντηση εδώ.

Από τότε πέρασαν 13 μήνες…

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός επανέφερε το θέμα στη Βουλή στις 6/04/09 και ξανά στις 06/05/2009.

Διαβάστε την χτεσινή ερώτησή του στον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

Θέμα: «Πόσος χρόνος-χρόνια χρειάζεται για να γίνει ο οικονομικός-διαχειριστικός έλεγχος στον Οργανισμό του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»;

Πριν ένα μήνα καταθέσαμε ερώτηση στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και στο Υπουργείο Οικονομίας (αρ. πρωτ. 17304/6-4-09) σχετικά με το αν έχει γίνει οικονομικός-διαχειριστικός έλεγχος των δαπανών για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» τα έτη 2000-2008. Το Υπουργείο Οικονομίας με έγγραφό του (αρ. πρωτ. 1038029/1774-Β) μας απάντησε λακωνικά ότι «έχει εκδοθεί η αριθ. πρωτ. 1015573/581-Β/11-4-08 εντολή στην Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, και η οποία ανετέθη σε Οικονομική Επιθεωρήτρια προς διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου».

Παρατηρούμε ότι έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος αφότου δόθηκε η εντολή στην αρμόδια υπηρεσία και ακόμα δεν έχει γίνει ο οικονομικός έλεγχος.

Με βάση τα προαναφερόμενα ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του οικονομικού-διαχειριστικού ελέγχου στον Οργανισμό Διοίκησης και Διαχείρισης του Πάρκου για τα προηγούμενα έτη;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προαναφερθέντος ελέγχου;

One thought on “Απαράδεκτη καθυστέρηση ή μεθοδευμένη συγκάλυψη

 • 6 Ιανουαρίου 2010, 15:47
  Permalink

  Γνωρίζετε σχετικά με την νεα συνθεση του φορεα του
  Παρκου και τα σχεδια της νεας υπουργου?
  Ασχολειται καποιος ή το θέμα δεν εχει ενδιαφερον
  πια για τον ΣΥΝ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *