Γκολ στη φτώχεια, στο ρατσισμό και στις εξαρτήσεις

 astegoi.jpg

Με αφορμή την ημέρα κατά του ρατσισμύ (21 Μαρτίου) την Παρασκευή 19 Μαρτίου, και στις 8.00 μ.μ, θα γίνει στο Στέκι της Απόδρασης (Κωνσταντινουπόλεως 105, Άγιοι Ανάργυροι) προβολή του ντοκιμαντέρ «Γκολ στη φτώχεια» – Ένα ντοκιμαντέρ για το ποδόσφαιρο, κόντρα στον κοινωνικό αποκλεισμό!

Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους «αόρατους» κατοίκους της πόλης. Στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που η ζωή τους πήγε αλλού, αλλά δεν το βάζουν κάτω.

Άστεγοι, άτομα εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες και πρόσφυγες είναι οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «Γκολ στη φτώχεια», που καταγράφει τις περιπέτειες και τις εμπειρίες μιας ιδιαίτερης ποδοσφαιρικής παρέας. Είναι η ελληνική ομάδα Αστέγων.

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ο Χρίστος Βασιλόπουλος και οι συνεργάτες τους στην τηλεοπτική εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου» που προβάλλεται στη ΝΕΤ, ακολούθησαν την ελληνική αποστολή στην πρώτη της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, στην Κοπεγχάγη, το 2007. Δεν κατέγραψαν απλώς την προετοιμασία της ομάδας, μπήκαν στο παιχνίδι και στην ψυχή της ελληνικής αποστολής και εστίασαν στην ουσία: Τον ατομικό και συλλογικό αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Την προσπάθεια δικών μας ανθρώπων, συνανθρώπων μας να βρουν και μέσα από τη χαρά του ποδοσφαίρου τον δρόμο της επιστροφής.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας του «Γκολ στη Φτώχεια, στον ρατσισμό και στις εξαρτήσεις». Μια καμπάνια που έχει αφορμή ποδοσφαιρική, αλλά οι «σέντρες» που κάνει ξεπερνούν κατά πολύ τις τέσσερις λευκές γραμμές που ορίζουν το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση για την πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια», αλλά και γενικότερα για το ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού. Παρόντες θα είναι και μέλη της ελληνικής ομάδας αστέγων που θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους όχι μόνο από το γήπεδο του ποδοσφαίρου, αλλά και από τη ζωή τους στο περιθώριο και την προσπάθειά τους να ενταχθούν σε αυτό που ονομάζουμε «κανονική κοινωνία».


Για περισσότερες πληροφορίες:


Χρήστος Αλεφάντης 6942 768470, chrisalef@gmail.com

www.blogal.gr/homelessworldcup

http://www.homelessworldcup.org/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *