Διαμαρτυρία πολιτών έξω από τη Βουλή για την καταστροφή της Πάρνηθας

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην αυθόρμητη πρόσκληση ανώνυμων νέων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή για την καταστροφή της Πάρνηθας.Είναι η πρώτη φορά που πολίτες χρησιμοποιούν τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου για να οργανώσουν κινητοποιήσεις.

Περισσότερα από 3.000 άτομα έδωσαν το «παρών» στις 7 το απόγευμα της Κυριακής μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Εκεί, πολίτες κάθε ηλικίας κατέθεσαν συμβολικά ένα κλαδί από «διασωθέν δένδρο» της Πάρνηθας και άδειασαν αρκετές σακούλες γεμάτες καρβουνιασμένα κουκουνάρια και πευκοβελόνες.

Παράλληλα, οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας για το θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στο Λεκανοπέδιο.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Πάρνηθα: Το πρωί έγινε ποδηλατοδρομία από το τελεφερίκ, καθώς και οδοιπορικό από το Μον Παρνές έως την Αγία Τριάδα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις κεντρικό αίτημα ήταν η επίσπευση της αναδάσωσης της καμένης γης στην Πάρνηθα.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναδάσωση, τις αποζημιώσεις και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *