Δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Αθλητικό Οργανισμό

Τη Δευτέρα 21/2 οι εργαζόμενοι στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Τα προγράμματα και στις δύο πισίνες όπως και στο τένις σταμάτησαν.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον δημοτικό μας σύμβουλο Παναγιώτη Τερζόγλου, που τους συνάντησε στην πισίνα εκμάθησης, ότι 19 γυμναστές με συμβάσεις έργου στον Αθλητικό Οργανισμό παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα μαθήματα στα καλοκαιρινά camp ενώ τα Χριστούγεννα τους δόθηκε έναντι 1,5 μισθός περίπου.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται 20 ακόμα γυμναστές με συμβάσεις έργου στη ΔΗΚΕΑΑ.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Η συνάντησή μας με τους εργαζόμενους αποκάλυψε ότι και 22 καθαρίστριες, οι οποίες πληρώνονται από τη ΔΗΚΕΑΑ και δουλεύουν σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου έχουν επίσης 5 μήνες να πληρωθούν.

Αργά το βράδυ ο Παναγιώτης Τερζόγλου κατάφερε να επικοινωνήσει τόσο με τον Πρόεδρο του ΟΝΑ κ. Περάκη όσο και με το Δήμαρχο κ. Σαράντη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι το ζήτημα είναι διαδικαστικό (ανάμεσα στο ΙΚΑ και τον Πάρεδρο) και πολύ σύντομα θα διευθετηθεί. Και οι δύο ωστόσο ομολόγησαν ότι πράγματι υπήρξε κενό έγκαιρης ενημέρωσης των εργαζομένων. Ζητήσαμε από το Δήμαρχο να γίνεται πιο σωστός προγραμματισμός σε ό,τι αφορά τις πληρωμές των εργαζομένων για να μη δημιουργούνται συνεχώς τέτοιες εντάσεις.

Και εύλογα αναρωτιόμαστε γιατί άραγε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση εισηγήθηκε τη μείωση της επιχορήγησης στη ΔΗΚΕΑΑ από 80.000 ευρώ σε 30.000 ευρώ ενώ γνώριζαν τις οφειλές του Δήμου στους εργαζόμενους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *