Εκδηλώσεις στο στέκι της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ

Σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων-συζητήσεων-μαθημάτων στο στέκι της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ για τον μήνα Απρίλιο.

Σας ενημερώνουμε ότι μεταξύ άλλων τον Απρίλη θα ξεκινήσουν ελεύθερα μαθήματα σκίτσου και γελοιογραφίας, με τον σκιτσογράφο Βαγγέλη Χερουβείμ. Το πρώτο μάθημα θα γίνει την Δευτέρα 6 Απρίλη στις 8 και 30 μ.μ. και ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί σε 10 μαθήματα (κάθε Δευτέρα στις 8 και 30 μ.μ.).

Επίσης τον Απρίλη θα γίνουν δύο συζητήσεις: η πρώτη για τον προαστιακό, το μνημόνιο  και τους χώρους του ΟΣΕ στις 8 Απρίλη και η δεύτερη για  τους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την κατάργηση των τροφείων στις 22 Απρίλη. (σύντομα λεπτομέρειες για τους ομιλητές των δύο εκδηλώσεων).

Τα στέκι θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα.

Σάββατο 28 Μάρτη

Προβολή της ταινίας “Δευτέρες με Λιακάδα” (7.30 μ.μ.)

liakada.jpg

Ισπανική ταινία του 2002 του Fernando Leon de Aranoa για την μάστιγα των απολύσεων και της ανεργίας. …[Σε μια γραφική, παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, που πλήττεται από τη μάστιγα της ανεργίας και της ανέχειας, μια παρέα απολυμένων εργατών συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ, ενώ τις καθημερινές έρχονται αντιμέτωποι με την αναμονή και την αβεβαιότητα στο ταμείο ανεργίας και τα διάφορα γραφεία ευρέσεως εργασίας… Μετά το κλείσιμο του ναυπηγείου στο οποίο δούλευαν, μια ομάδα εργατών έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που τους αφήνει λίγα περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον, κάτι που “ξεχνούν” προσωρινά, φιλοσοφώντας και καταναλώνοντας καθημερινά άφθονα ποτήρια αλκοόλ στο μπαρ ενός πρώην συναδέλφου τους]…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *