Επιλεκτικές… ευαισθησίες της Δημοτικής Αρχής

Την νύχτα της περασμένης Κυριακής “άγνωστοι” φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο Εθνικής Αντίστασης απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης μας με συνθήματα και φασιστικά σύμβολα.

Σήμερα πέντε μέρες μετά τα συνθήματα των υμνητών του Ολοκαυτώματος, του ρατσιστικού μίσους, του εθνικισμού σε μια χώρα που γνώρισε καλά στο πετσί της τι εστί φασισμός και Χίτλερ είναι ακόμη εκεί.

Εντάξει θα πει κάποιος δεν έχει ο Δήμος λεφτά να καθαρίσει το μνημείο…

Έλα όμως που όταν μετά από διαμαρτυρία την προηγούμενη Παρασκευή (για τα δέντρα του Πευκώνα) πετάχηκαν πράσινες μπογιές στο Δημαρχείο και γράφτηκαν κάποια συνθήματα, μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες το Δημαρχείο είχε καθαριστεί και είχε γίνει σαν καινούργιο…

Επιλεκτική ευαισθησία…

2 σκέψεις σχετικά με το “Επιλεκτικές… ευαισθησίες της Δημοτικής Αρχής

  • 15 Φεβρουαρίου 2008, 01:17
    Permalink

    Φίλε Κώστα, το ευκολότερο στην κριτική είναι να ισοπεδώνεις και να συμψηφίζεις συμπεριφορές. Το δυσκολότερο είναι να συνθέτεις και να συγκρίνεις. Αν παρατηρούσες προσεκτικότερα την φωτογραφία από το Δημαρχείο, θα έβλεπες ότι είναι τραβηγένη πρωί, ενώ ο ακτιβισμός των παιδιών του Θερσίτη έγινε στις 8,30 το βράδυ της προηγούμενης μέρας. Από την άλλη, και καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε μορφή βίας απ όπου κι αν προέρχεται, προτιμώ τον συμβολισμό της πράσινης μπογιάς πάνω στο κτίριο αυτών που συντέλεσαν στον αφανισμό του Πευκώνα από την βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης από τα φασιστοειδή υποκείμενα που με τόση σπουδή προστάτευε ο κύριος στον οποίο αναφέρεσαι στο τέλος της παρέμβασής σου.

  • 12 Φεβρουαρίου 2008, 11:40
    Permalink

    Δίκαιο έχετε ρε παιδιά, όμως δεν είδα να γράφετε κουβέντα για τους αναρχικούς που όπως λέτε έγραψαν το Δημαρχείο. Έχετε κάποιες σχέσεις μαζί τους; Εκτός και αν είσασταν μαζί τους και έτσι προλάβατε να βγάλετε και τη φωτογραφία που δημοσιεύετε. Ρε μπας και είχε δίκαιο τελικά ο Πολύδωρας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *