Ημιυπόγειο και χωρίς κήπο…

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για τον προαστιακό στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

 Ενδιαφέρον έχουν μεταξύ άλλων, μία διαπίστωση και μία πληροφορία.

Η διαπίστωση: Κι όμως, ένα κονδύλι ύψους 10 εκατ. ευρώ -όσο το κόστος των έργων υπογειοποίησης της γραμμής του προαστιακού- στερεί τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας από έναν πνεύμονα πρασίνου περίπου 100 στρεμμάτων, έκταση εφάμιλλη με του Εθνικού Κήπου.

και η πληροφορία: Η μεγαλύτερη αοριστία αφορά τα κτίρια που σχεδιάζει να κατασκευάσει ο ΟΣΕ στη ζώνη των παλιών σταθμών Πελοποννήσου και Λαρίσης. Στον Πελοποννήσου θα αναδειχθεί το εξαιρετικό δημιούργημα του Τσίλερ, χωρίς να είναι γνωστές οι νέες δραστηριότητες που θα στεγάσει. Προβλέπεται όμως η κατασκευή τριών νέων κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 55.000 τετραγωνικών. Με δεδομένο ότι το κτίριο στο σταθμό Λαρίσης είναι μόλις 1.500 τετραγωνικά, είναι φανερό ότι ο ΟΣΕ ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στο real estate και να ενισχύσει τα έσοδά του με τη λειτουργία εμπορικών κέντρων.

H ΑΠΟΔΡΑΣΗ έχει δώσει αυτήν την πληροφορία πριν ένα χρόνο. Πιστεύαμε ότι η κατασκευή των τριών μεγάλων κτιρίων έχει σχέση με τις μεγάλες υποδομές που ετοιμάζει ο ΟΣΕ στην περιοχή του Πευκώνα για την μεταφορά δραστηριοτήτων από το σταθμό Λαρίσης.

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο της Ελευθεροτυπίας. 

Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο (1/9/2007)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *