η εισήγηση της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ στην εκδήλωση για τον προαστιακό

Στην εκδήλωση-συζήτηση που έγινε στις 8/4/2009 με θέμα: Προαστιακός – Μνημόνιο – Ελεύθεροι χώροι του ΟΣΕ, εκ μέρους της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ο Παναγιώτης Τερζόγλου, ανέλυσε διεξοδικά την ιστορική διαδρομή των έργων του προαστιακού, την σημερινή κατάσταση, ενώ ήταν προφητικός για τα πρόσφατα γεγονότα.

Συγκεκριμένα ανέλυσε:
1: πως ξεκίνησε το έργο από τις αρχές της δεκαετίας του 90, τα ποσά που δαπανήθηκαν οι αλλαγές των σχεδιασμών, οι αποστάσεις των σταθμών, οι ώρες αιχμής και οι προβλέψεις κίνησης επιβατών.
2: η εξέλιξη του έργου, η αλλαγή ιδιοκτησίας στον Πευκώνα για την κατασκευή�
Σταθμού προαστιακών τρένων, υπεραστικών τρένων, διατήρηση 5ης γραμμής προς το 301, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, διάνοιξη δρόμων προσέγγισης αυτοκινήτων.
3: Το μνημόνιο που περιέχει αόριστες εξαγγελίες και υποσχέσεις και δεν δεσμεύει πουθενά το Υπουργείο ενώ δεν να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό:
α: οι χώροι που απελευθερώνονται από τον ΟΣΕ.
β: η πέμπτη γραμμή και
γ: η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, το οποίο επιτελείται στο δήμο κάτω από τη διαχρονική ανοχή των δημοτικών διοικήσεων.
4: Αναλυτικές παρατηρήσεις για την Κυκλοφοριακή μελέτη Δήμου Αγίων Αναργύρων την Ανάπλαση του χώρου της πρώην ΣΠΑΠ και δημιουργία γραμμής ΤΡΑΜ
5: Γενικές παρατηρήσεις για το έργο, η ευρωπαϊκή εμπειρία και το τι πρέπει να γίνει.

Το συμπεράσμα από την συζήτηση που ακολούθησε ήταν ότι θα πρέπει να ξεκινήσει προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και κινητοποίησης τους για την αντιστροφή των καταστροφικών επιπτώσεων του έργου σε πέντε σημεία, α] ελεύθεροι χώροι του ΟΣΕ, β] 5η γραμμή, γ] κατάργηση σταθμού υπεραστικών, δ] επανασχεδιασμός του μη υπογειοποιημένου τμήματος, ε] η ανάπλαση των χώρων πάνω και δίπλα από το κομμάτι που υπογειοποιείται.

Διαβάστε όλη την εισήγηση:eisigisi-apodrasis.doc

parko.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *