Η φωλιά του καρατέκα και οι βραδυφλεγείς βόμβες του Δημάρχου…

karate1.jpg 

Έπρεπε να κινδυνέψει με ολοκληρωτικό αφανισμό το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για να ακούσουμε τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων να δηλώνει τα αυτονόητα. Το βράδυ της 13ης Αυγούστου, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της αποθήκης-συντήρησης του παραλίγο μικρού τρένου για το Πάρκο (που είχε σκανδαλωδώς παραχωρηθεί σε ιδιώτη καρατέκα), ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του στο http://www.dhmotikanea.gr,  (στα 2 τελευταία λεπτά του ρεπορτάζ)αναφέρθηκε σε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για έξωση του ιδιώτη, για ομάδες δήθεν «φίλων του Πάρκου» δημοτικής καθοδήγησης, για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την σωτηρία του Πάρκου και πολλά άλλα.

Να θυμίσουμε ότι τότε η ΑΠΟΔΡΑΣΗ που με πρωτοβουλία της το θέμα του Πάρκου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Μαρτίου 2007 τόνιζε μεταξύ άλλων ότι …[3. Στο νότιο άκρο, πλησίον της οδού Μπίμπιζα, ξηλώθηκαν οι γραμμές και ο σταθμός του τρένου έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη, ο οποίος άλλαξε τη χρήση του και το μετέτρεψε σε χώρο εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες, πράγμα που θεωρούμε ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους σκοπούς του Πάρκου. Ακόμα μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι αποτελεί δολιοφθορά στις εγκαταστάσεις του Πάρκου και ειδικότερα του τρένου, που έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά και εθνικά κεφάλαια με σκοπό την εκπαιδευτική περιήγηση και ξενάγηση στο χώρο. Η λειτουργία του τρένου εκτός των άλλων θα μπορούσε να αποφέρει και έσοδα στο Πάρκο.]…

Παρά το θετικό της κίνησης του δημάρχου ίσως από την ένταση της στιγμής ή την επιλεκτική μνήμη, οι δηλώσεις του εμπεριέχουν ορισμένες ανακρίβειες.

Είναι τουλάχιστον άκομψο να αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί παύσης της λειτουργίας της ιδιωτικής σχολής των καρατέκα (Απρίλης 2007), όταν, είναι γνωστό ότι αφενός η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από παρέμβαση της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ και αφετέρου ουδέποτε υλοποιήθηκε αλλά και ουδέποτε κινητοποιήθηκε ο δήμος με νομικά μέσα που είχε στην διάθεσή του.

Από την άλλη, θα ήταν δύσκολο να κινηθεί εναντίον του ιδιοκτήτη της σχολής καρατέκα, ο οποίος, σύμφωνα με πομπώδεις δηλώσεις του στην φιλο-σαραντική τοπική εφημερίδα «ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ», έχει δωρίσει αθλητικό υλικό στον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου.

Προφανώς παραπληροφορημένος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα διοίκησης του Πάρκου ο εκπρόσωπος του ΑΣΔΑ διαφώνησε με την παραχώρηση του ακίνητου στον ιδιώτη καρατέκα. Μια απλή ανάγνωση όμως των πρακτικών του ΔΣ εκείνης της μέρας θα αρκούσε στον δήμαρχο (και όχι μόνο) για να διαπιστώσει ότι η απόφαση της σκανδαλώδους παραχώρησης του ακινήτου (με όρους εξαιρετικά επισφαλείς για το Πάρκο) ήταν ομόφωνη και ότι δεν υπάρχει η παραμικρή επιφύλαξη από οιονδήποτε σύμβουλο. Άρα, ας μην επιχειρούμε να παρουσιάσουμε τον ΑΣΔΑ άμοιρο ευθυνών. 

Άργησε ο δήμαρχος να καταλάβει ότι όλες αυτές οι παράνομες δραστηριότητες εντός του Πάρκου αποτελούν «βόμβες» βραδυφλεγείς. Δεν κινήθηκε όταν έπρεπε και έσπευσε να ενδιαφερθεί μόνον όταν το Πάρκο κινδύνευσε άμεσα. Κατήγγειλε τον Φορέα διοίκησης για ανικανότητα και σαν έναν από τους βασικούς υπεύθυνους για την κατάντια του Πάρκου. Το έκανε όμως πολύ αργά και εκ των υστέρων. Φοβούμαστε δε ότι οι καταγγελίες αυτές υποθάλπουν σκοπιμότητα.

Δύο χρόνια τώρα η ΑΠΟΔΡΑΣΗ καταγγέλλει, με συγκεκριμένα στοιχεία, το έγκλημα που επιτελείται.

Δύο χρόνια τώρα η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ζητά από τον δήμαρχο να χρησιμοποιήσει τη νομική του υπηρεσία και με απολύτως συγκεκριμένα μέσα να βγει μπροστάρης για την σωτηρία του Πάρκου.

Δύο χρόνια τώρα με άρθρα μας, τόσο στην εφημερίδα και στο site μας όσο και σε ημερήσιες εφημερίδες αλλά και στην «ΓΑΛΕΡΑ» καταδεικνύουμε το οικολογικό έγκλημα που επιτελείται αλλά και τους αυτουργούς.

Δύο χρόνια αντιμετωπίζουμε κεκαλυμμένες απειλές για «δικηγόρους» και άλλα τέτοια αστεία.

Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στον Φορέα διοίκησης του Πάρκου.

Προσκαλέσαμε δημόσια τον δήμαρχο να συνταχθεί μαζί μας (δέστε το δεύτεο video) για να επιταχυνθεί ο παραπάνω έλεγχος. Για να μάθουν επιτέλους οι πολίτες ποιοι ξεπουλάνε το μέλλον και το οξυγόνο των παιδιών τους.

Η δημοτική διοίκηση επέλεξε τον δρόμο της ακινησίας, της απάθειας και της συνενοχής αλλά και της ειρωνείες… για κάποιους που βγάζουν άναρθρες κραυγές. Σήμερα αποφάσισε να σηκωθεί από την καρέκλα της. Καλοδεχούμενη.

Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρους τις δικαιολογίες του τύπου «εμείς δεν συμμετέχουμε στη διοίκηση του Πάρκου» κι ας κινηθεί επιτέλους δραστικά. Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για την μη εφαρμογή του ΠΔ 184/2002 από τον Φορέα διοίκησης του Πάρκου και κύρια παρέμβαση στον ήδη αποφασισμένο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο. Έτσι θα αποδείξει το ενδιαφέρον της για την σωτηρία του Πάρκου κι όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του τύπου «φίλοι του Πάρκου». Ας αφήσει στην άκρη την καραμέλα του ΑΣΔΑ, που δεν πείθει ούτε τον ίδιο τον εαυτό του για τις προθέσεις του.

Ας κινηθεί επιτέλους προς την σωστή κατεύθυνση πέρα κι έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες κι ας κατανοήσει ότι όλοι όσοι αγωνίζονται για τον αυστηρά δημόσιο και περιβαλλοντικό χαρακτήρα του Πάρκου δεν είναι οι «μερικοί γραφικοί» που χαρακτήρισε αβίαστα ο ιδιώτης καρατέκα στον «ΑΝΕΝΤΑΧΤΟ ΔΗΜΟΤΗ», αλλά σκεπτόμενοι (άρα αγωνιζόμενοι) πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους.

karate31.jpg

Κλείνουμε για σήμερα με δύο αποσπάσματα και θα επανέλθουμε σύντομα… κυρίως για τον Φορέα  

Άγιοι Ανάργυροι 27 Σεπτεμβρίου 2007: Αίτηση διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ για το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

… [Τίθεται σε προφανή κίνδυνο ο δημόσιος τε και κοινωφελής χαρακτήρας του Πάρκου, καθόσον το Πάρκο παραδίδεται προοδευτικά και τμηματικά σε ιδιώτες και άλλους δια μέσου αδιαφανών αλλά και οικονομικά επισφαλών μισθωτηρίων συμβάσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε σύμβαση με ιδιώτη, δια της οποίας παραχωρείται ακίνητο εμβαδού πεντακοσίων (500) τετραγωνικών μέτρων αντί μηνιαίου μισθώματος διακοσίων πενήντα (250) ευρώ. Όλες δε οι συμβάσεις αφορούν επαγγελματικές δραστηριότητες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στις ρητώς οριζόμενες ως επιτρεπόμενες από το ως άνω Προεδρικό Διάταγμα ]…

Απρίλιος 2007, ΑΠΟΔΡΑΣΗ
Αναφορά (κατ’ άρθρον 10 παρ. 2 Συντάγματος 1975/86/99), τριών πολιτών των Αγίων Αναργύρων για το πάρκο

Ζητάμε …[ 3. Όπως μας κοινοποιηθούν τόσο η απόφαση του Οργανισμού, σχετικά με την παραχώρηση σε ιδιώτη του κτίσματος που θα στέγαζε την αποθήκευση και συντήρηση του τρένου του Πάρκου (προς την οδό Μπίμπιζα), όσον κι η απόφαση περί αλλαγής χρήσεως του συγκεκριμένου κτίσματος, αλλά και οι νομικές προϋποθέσεις του μισθωτηρίου συμβολαίου (χρονική διάρκεια, μηνιαίο ή ετήσιο μίσθωμα κ.λπ.).]…


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *