ΟΙΚΟλογικές ειδήσεις

1. Κοινή χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας

ΣYMΦΩNIA, η οποία προβλέπει τη χρήση κοινών δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Ισπανία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία, πραγματοποίησαν ο βρετανικός κολοσσός Vodafone και η ισπανική ανταγωνίστρια Telefonica.

Αυτή η συμφωνία δικαιώνει ένα από τα αιτήματα του κινήματος πολιτών κατά των κεραιών, που ζητά να πάψει ο ανταγωνισμός των εταιριών στο πεδίο της κάλυψης σήματος και οι τρεις εταιρείες (στην Ελλάδα) να εξυπηρετούνται από το ίδιο δίκτυο κεραιών. Η εξοικονόμηση χρημάτων σημαίνει επιπλέον, ότι μπορούν κάλλιστα να διατεθούν αυτά τα χρήματα για μετατροπή του δικτύου σε πολύ πιο ακίνδυνο, μικρότερης έντασης με μικροκυψέλες και οπτικές ίνες.

2. «Χειροπέδες» στο δήμαρχο γιατί απομάκρυνε παράνομη κεραία

Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε ο δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς, ο οποίος συνελήφθη μετά την αποξήλωση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου, αφού κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για κάποιες ώρες ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο ιδιοκτήτης αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα υπηρεσίας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την απομάκρυνση όλων των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Κερατσίνι.

3. Πολίτες κατά του λιθάνθρακα

Με πρωτοβουλία του δικτύου κινήσεων πολιτών “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”, γίνεται συνάντηση φορέων και κινήσεων πολιτών, που έχουν δραστηριοποιηθεί για μια σειρά ενεργειακές δραστηριότητες, σε όλη την Ελλάδα. Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 5 μ.μ., στην Αθήνα, σε αίθουσα του ΤΕΕ (Καραγεώργη Σερβίας 2, 5ος όροφος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *