Ο έλεγχος που ζήτησε η αποδραση για το ΠΑΡΚΟ Τρίτσης στα αζήτητα, αλλά και στη Βουλή

Φαίνεται πως οι κυβερνώντες είναι αλλεργικοί σε κάθε λογής ελέγχους. Φαίνεται πως όταν λένε «όλα στο φως» αναφέρονται στο σκοτάδι και την αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει κάθε αλλαζωνική εξουσία.
Έτσι, ο έλεγχος που ζητήσαμε να διενεργήσει η Υπηρεσία Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών στον Οργανισμό του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», μάλλον δεν άρεσε σε κάποιους, υπό τον φόβο αποκαλύψεων. Παρέπεμψαν λοιπόν τον φάκελο σε μία επιτροπή φάντασμα, η οποία εδώ και δύο και πλέον χρόνια από την θέση σε ισχύ του Νόμου δεν έχει καν συσταθεί. Αποτέλεσμα, ο φάκελός μας, και μαζί του εκατοντάδες άλλοι, να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε «θάψιμο» με ότι κινδύνους παραγραφής αυτό συνεπάγεται.
Για το θέμα κατατέθηκε σήμερα σχετική ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη.

Συγκεκριμένα: ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Υπουργούς: Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: Διενέργεια Δημόσιων Διαχειριστικών Ελέγχων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αιτήματα πολιτών ή φορέων που αφορούν θέματα Οικονομικού ή Διαχειριστικού Ελέγχου για το Δημόσιο ή τους Οργανισμούς του Δημοσίου υποβάλλονται για εξέταση στην αρμόδια Γενική Δ/νση Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών ( αρθ. 3. Ν.3074/2002).

Πολίτες και φορείς (Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κ.λ.π.) οι οποίοι έχουν προσφύγει ή παραπέμψει ανάλογες υποθέσεις αναφέρουν ότι η εν λόγω υπηρεσία καθυστερεί να εξετάσει το περιεχόμενο αυτών των υποθέσεων προβάλλοντας ως αιτιολογικό ότι «δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα η Επιτροπή του άρθρου 10 του Ν 3492/2006» , με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να χρονίζουν και ο κίνδυνος της παραγραφής των να είναι εμφανής .

Επειδή στο άρθρο 24 παρ. 4 του ιδίου νόμου αναφέρεται ότι: «εκκρεμείς υποθέσεις διενέργειας ελέγχου από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που περιέρχονται με τις διατάξεις του παρόντος νόμου στην αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Δημ/κού Ελέγχου (Γ.Δ.Δ.Ε.) και για τις οποίες έχει εκδοθεί από την Οικονομική Επιθεώρηση σχετική εντολή ελέγχου, παραμένουν και ολοκληρώνονται από αυτή, σύμφωνα με τις ισχύουσες, κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου διατάξεις».

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποιος είναι ο αριθμός των προσφυγών οι οποίες έχουν γίνει κατά την τελευταία τριετία από πολίτες ή φορείς, για την διενέργεια οικονομικών-διαχειριστικών ελέγχων προς τη Γενική Δ/νση Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπ. Οικονομικών;

Ποιες από τις προσφυγές αυτές έχουν διεκπαιρεωθεί από την προαναφερόμενη Υπηρεσία, ποιες εκκρεμούν και για ποιο λόγο;

Έχει συσταθεί και λειτουργήσει η Επιτροπή Εποπτείας (ΕΠ. ΕΠ.) (άρθρο 10 Ν 3492/2006), ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της και το παραχθέν έργο αυτής , σε περίπτωση δέ μή συγκρότησής της γιατί δεν έχει συγκροτηθεί;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *