Πάρκο Τρίτσης: Οι κυβερνήσεις φεύγουνε… τα προβλήματα μένουν

Την Τετάρτη 20 Γενάρη 2010 στον πολυχώρο «Μαρία Έλενα» πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα προβλήματα του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Κώστας Τενεκετζής από την Ορνιθολογική Εταιρεία, ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ και μέλος του «Λιμανιού της Αγωνίας» και ο Κώστας Διάκος νομικός περιβάλλοντος.

Στην παρέμβασή της η ΑΠΟΔΡΑΣΗ αποσαφήνισε πως το «Αντώνης Τρίτσης» δεν είναι θεματικό πάρκο, όπως τεχνηέντως αποπειράται να παρουσιαστεί, αλλά αμιγώς περιβαλλοντικό και αυστηρά δημόσιο, αρνούμενη την οποιαδήποτε προσπάθεια εισχώρησης ιδιωτών.
Αναφέρθηκε επίσης στο νομικό καθεστώς το οποίο διέπει το Πάρκο και το οποίο είναι ένα από τα αρτιότερα σε παγκόσμια κλίμακα, φτάνει να εφαρμοστεί κατά γράμμα κι’ όχι να ποδοπατείται μετατρέποντας το Πάρκο σε προεκλογική αρένα και σε δεξαμενή ψήφων από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες αλλά και τις δημοτικές διοικήσεις.
Κατέδειξε επίσης την ύπαρξη πλήρους, εμπεριστατωμένης και τιμολογημένης μελέτης, η οποία υπάρχει στον ΟΡΣΑ, χωρίς να χρειάζεται νέα, η οποία θα κοστίσει πολλά σε χρήμα και χρόνο.
Επεσήμανε τον Οικονομικό και Διαχειριστικό έλεγχο για τις προηγούμενες διοικήσεις του Πάρκου, την οποία πάλεψε και πέτυχε η ΑΠΟΔΡΑΣΗ και η οποία φαίνεται να έχει πέσει σε ανεξήγητη χειμέρια νάρκη.
Δήλωσε τέλος, ότι το Πάρκο έχει ανάγκη από άμεσες κρατικές λύσεις, από τη συστράτευση και κινητοποίηση όλων των πολιτών κι’όχι από θολές ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν σαν δεκανίκια των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων.
Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ θα επανέλθει σύντομα παρουσιάζοντας τόσο τις θέσεις της για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» όσο και συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία και σωτηρία του σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες.

parko_1.jpg 

Επίσης πριν λίγες ημέρες λάβαμε το ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ν.14 -Φλεβάρης 2010
από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ και το δημοσιεύουμε

Επειδή το πάρκο θα έχει ουσιαστικά τους ίδιους διαχειριστές που είχε τα τελευταία 20 χρόνια ………και τα ίδια προβλήματα
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθησίας να αποδοθεί στους κατοίκους:
με δημόσια ενιαία και ανεμπόδιστη χρήση, καθαρό, λειτουργικό, για να το χαιρόμαστε όλες και όλοι 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίσης:
• Μελέτες προσανατολισμένες στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πολιτών και παιδιών και όχι στις «μελέτες βιωσιμότητας- αυτοδιαχείρισης » του Α.Σ.Δ.Α , και των «μη κυβερνητικών οργανώσεων» που στοχεύουν στην οικονομική αυτοτέλεια του πάρκου με σαφής εμπορικού – αισθητηριακού τύπου χώρους και δράσεις από υδατοψυκτικές ( δηλ.νεροτσουρλήθρες), έως συνεστιάσεων – γάμων – ταχυφαγείων – ξενοδοχείων και ελαιοτριβείων και κλειστές – «θεματικές» παιδικές χαρές (με εισιτήριο )
• Να σταθούν οι τρεις δήμαρχοι και ο φορέας διαχείρισης του πάρκου υπεύθυνα και ουσιαστικά απέναντι στα προβλήματα που με ευθύνες και αμέλειές τους έχουν προκύψει τόσο για την πληρωμή των εργαζόμενων του Πάρκου όσο και για την ομαλή και ΑΣΦΑΛΗ λειτουργία του χώρου
• Να απομακρυνθούν άμεσα οι ήδη υπάρχουσες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που κερδοσκοπούν και να αποδοθούν τα νόμιμα παραστατικά καταβολής και είσπραξης – όλων των ποσών από τις χρήσεις που ήδη έχουν γίνει έως σήμερα
• Να έχει αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση
• Να προσληφθεί μόνιμο και έκτακτο προσωπικό για τη φροντίδα και συντήρηση του πάρκου και να δημοσιοποιηθούν και κοινοποιηθούν τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν το πάρκο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Να πέσουν τα συρματοπλέγματα από όλους τους καταπατημένους χώρους του πάρκου.
• Να τηρηθεί η νομοθεσία και να γίνονται οι παραχωρήσεις χώρων του πάρκου , οι εργολαβίες συντήρησης και ανακαίνισης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

ΚΑΛΟΥΜΕ:
Τους δήμους & τα κόμματα, να πάρουν ξεκάθαρη θέση με δημόσιες ανακοινώσεις τους για τις προθέσεις και τις κατευθύνσεις τους σε σχέση με
• Την εμπορευματοποίηση του Πάρκου
• Τις καταπατήσεις
• Την οικονομική διαχείριση /κατάσταση που υπάρχει .

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Α.ΤΡΙΤΣΗΣ
To πάρκο μπορεί και πρέπει να σωθεί!!!!!!!!

www.parkosos.tκ, Τηλέφωνα: Μανώλης 6942557820, Χρυσούλα 6974878783, Γιάννης 6972 789 224

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *