Σαΐνης Αριστοτέλης

Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Αγίων Αναργύρων)

site_telis1.jpg

Ο Αριστοτέλης Σαΐνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήµιο Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήµιο Κύπρου. Από το 1998 είναι µόνιµα εγκαταστηµένος στους Αγίους Αναργύρους. Είναι παντρεµένος µε την Ευανθία Παπάρα και έχει µία κόρη. Αρχικά εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και αργότερα δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των εκδόσεων. Από το 2000 εργάζεται στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον ενώ παράλληλα συνεργάζεται εκδόσεων µε διάφορους εκδοτικούς οίκους.

Άρθρα του και µελέτες για τη νεοελληνική λογοτεχνία έχουν δηµοσιευτεί σε εφηµερίδες και περιοδικά. Συµµετείχε στο αφιερωµατικό τοµίδιο: 25 χρόνια µετά: Γιάννης Πάνου … από το στόµα της παλιάς Remington… (Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2006) και συνεργάστηκε στην έκδοση του συλλογικού τόµου Νάρκισσος και Ιανός, Η νεωτερική πεζογραφία στην Ελλάδα (Εκδόσεις Μεσόγειος, Αθήνα 2007). Από τις αρχές του 2007, συνεργάζεται µε τον Βασίλη Βασιλικό, οργανώνοντας και ταξινοµώντας τµήµατα του προσωπικού «αρχείου» του συγγραφέα.

Στην πολιτική συµµετείχε από τα µαθητικά και φοιτητικά του χρόνια ενταγµένος σε οργανώσεις του αριστερού χώρου. Συµµετέχει στην «Απόδραση» Αγίων Αναργύρων από την ίδρυσή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *