ΤΟ ΠΑΡΚΟ «Αντώνης Τρίτσης» ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!!!

Κοινή προκήρυξη Δημοτικών παρατάξεων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου, Καματερού για το Πάρκο

Το κλίμα αλλάζει. Οι πάγοι στους πόλους λιώνουν, η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει, ακραία καιρικά φαινόμενα μαστίζουν ολόκληρες περιοχές του πλανήτη αφήνοντας πίσω τους ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Οι κλιματικές αλλαγές έχουν προκληθεί από ανθρώπινες δραστηριότητες και οι επιπτώσεις τους θα είναι καταστροφικές.

Στη γειτονιά μας, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πάρκο στα Βαλκάνια κι ένα από τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα της Ευρώπης εγκαταλειμμένο, κινδυνεύει να καταστραφεί εντελώς, από τη διαχρονική ανεπάρκεια των Διοικήσεών του και από την εγκληματική αδιαφορία Δήμων και Κυβερνήσεων.

Ο δημόσιος χαρακτήρας του απειλείται άμεσα από την παραχώρηση μεγάλου μέρους του για χρήση από ιδιώτες, ενώ ο Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης, όπως διαβεβαιώνει ο Πρόεδρός του, δεν έχει τοπογραφικό σχεδιάγραμμα του πάρκου! Το Πάρκο μετατρέπεται σε έναν εμπορευματοποιημένο χώρο «φτηνής» αναψυχής με τις ευλογίες της Διοίκησης.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν θεσμοθέτησαν ένα μόνιμο και σταθερό τρόπο χρηματοδότησης και δεν άσκησαν τον απαιτούμενο έλεγχο στη λειτουργία του, σπρώχνοντας έτσι το πάρκο με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια ιδιωτών.Οι όμοροι Δήμοι που συμμετέχουν διαχρονικά στο Δ.Σ. του φορέα, στην καλύτερη περίπτωση δείχνουν πλήρη αδιαφορία παριστάνοντας τους Πόντιους Πιλάτους και στη χειρότερη σφετερίζονται και καταλαμβάνουν εκτάσεις.Ετσι έμειναν ελάχιστοι πολίτες –φωτεινά παραδείγματα– που ασχολούνται εθελοντικά για να περισώσουν ό,τι μπορούν από τη χλωρίδα και την πανίδα του πάρκου.

Φτάνει πια!
Όχι στην εμπορευματοποίηση του Πάρκου
Να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας

Η καρβουνιασμένη Αττική δεν αντέχει άλλα εγκλήματα! Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να σώσουμε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στο λεκανοπέδιο.

Είναι η ώρα για μας, τους ενεργούς πολίτες, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου!

Πρέπει να απαντήσουµε αν τώρα είναι η ώρα του περιβάλλοντος, της αειφορίας, μιας ανάπτυξης που θα σέβεται τη φύση και τον άνθρωπο και όχι η συνέχιση της «άγριας» ανάπτυξης που ορέγεται «φιλέτα» για κατασκευαστικές, ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα βρουν το Πάρκο δημόσιο, ολόκληρο και ελεύθερο, μια ανάσα ζωής για όλη τη Δυτική Αθήνα.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις:
Ανοικτή Πορεία Δράσης Αγίων Αναργύρων
Αριστερό Σχήμα Ιλίου (Α.Σ.Ι.)
«ΕΞΟΔΟΣ» Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *