ΥΕΝΕΔ η ΝΕΤ με εκβιασμό του κ. Σερράου (Προέδρου στο Πάρκο Τρίτσης)

_1_.jpg

Η ΝΕΤ 1 στο ΠΑΡΚΟ Α. ΤΡΙΤΣΗΣ σήμερα 24/5/2010 10:00π.μ. και ο κ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ……..

Ο «θεσμικός» κ. Πρόεδρος …

Για όλους όσοι ακόμα πίστευαν πως με την έλευση του νέου ΔΣ του Φορέα Διοίκησης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» ένας νέος άνεμος αλλαγής πνέει στο δύσμοιρο κι’ εγκαταλειμμένο πάρκο, έσπευσε ο νέος «θεσμικός» πρόεδρός του, κ. Κ. Σερράος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Σε σημερινή ζωντανή σύνδεση της ΝΕΤ, επ’ ευκαιρία της πανευρωπαϊκής ημέρας πάρκων, έθεσε στους δημοσιογράφους ένα εκβιαστικό δίλημμα: αν είναι παρόντες μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρκου αυτός δεν θα συμμετείχε στη συζήτηση. Κι’ αυτό γιατί, κατά τον «θεσμικό» πρόεδρο, δεν αναγνωρίζει κανένα θεσμικό ρόλο στην Επιτροπή.

Μετά απ’ αυτό το απείρους δημοκρατικού κάλλους επιχείρημα, η εκπομπή έγινε με μόνες παρουσίες αυτές του «θεσμικού» προέδρου, μιας κυρίας δασοπόνου (λέγε με και νέα γενική διευθύντρια) κι’ ενός άλλου κυρίου, ο οποίος φυσικά δεν μίλησε αλλά σίγουρα πρέπει να είναι κ’ αυτός «θεσμικός» αλλιώς ο καθηγητής κ. Σερράος θα του απαγόρευε την παρουσία.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι μεν «θεσμικοί» να μονοπωλήσουν το λόγο παρουσιάζοντας το Πάρκο ως «όλα πάνε καλά», να διαβεβαιώσουν ότι εργάζονται σκληρά για το καλό του και να παραθέσουν μια σειρά από προφανείς ανακρίβειες (έλειπε ο αντίλογος βλέπετε), οι δε πολίτες-τηλεθεατές να μείνουν με την αποχαύνωση της «σοσιαλιστικής» πράσινης ανάπτυξης.

Κ. «θεσμικέ» πρόεδρε είναι κρίμα να μετέρχεστε τέτοιων τακτικών, που θυμίζουν άλλες εποχές, στην προσπάθειά σας να φιμώσετε τις φωνές που εδώ και χρόνια παλεύουν για να σώσουν αυτό που εσείς οριστήκατε να διαχειριστείτε. Αυτό δείχνει για ποιόν ακριβώς λόγο τοποθετηθήκατε σ’ αυτή τη θέση: για να διεκπεραιώσετε κατά γράμμα όσα αποφασίζονται αλλού κι’ από άλλους.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία του ΔΣ του Φορέα αποδεικνύει κατά γράμμα όλα όσα εδώ και χρόνια ισχυριζόμαστε: την απόφαση της πολιτείας να απεμπλακεί σταδιακά από το πάρκο προσφέροντάς το βορά στην άκρατη και καταστροφική ιδιωτική πρωτοβουλία.

Όσοι συμπράξουν σ’ αυτό θα μας βρουν απέναντί τους, είτε μας αναγνωρίζουν «θεσμικά» είτε όχι. Στους υπόλοιπους θα είμαστε αρωγοί.


Επιτροπή Aγώνα για τη σωτηρία του Πάρκου
http://parkosos.tk/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *