Χάος…

«Η Πόλις» εκφράζει την τραγωδία εκείνου που δεν εφάνηκε καλός κυβερνήτης και που ελπίζει ν’ αφήσει το χάος πίσω του και να κτίσει «μια πόλη άλλη… καλλίτερη από αυτή». Μάταια όμως!
«Η Ποίηση του Κ.Π. Καβάφη» – E.M. Forster

«Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μέσ’ τα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις…
…………………………………..
Δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη τη μικρή, σ’ όλη την γη την χάλασες».
Κ.Π. Καβάφης

Ένα τυπικό Φθινωπορινό πρωινό στο ΧΑΟΣ των Αγίων Αναργύρων.

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια η εικόνα τα λέει όλα…

Η πλατεία ήταν γεμάτη…

 

ασφυκτικά…

Η Κύπρου έσφυζε από ζωή…

Στη Δημοκρατίας το έλα να δεις…

Στην Αγίων Αναργύρων δεν σούφτανε ο αέρας (από καυσαέριο) για να ζήσεις….

 

Ήρωες… οι οδηγοί στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Οι πεζόδρομοι γεμάτοι “πεζούς” που απολαμβάνουν την βόλτα τους…

σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίες… μάλιστα

και οι κάδοι ανακύκλωσης γεμάτοι από υλικά…. που περιμένουν  την μεταφορά τους

Οταν είπαμε στο κ. Δήμαρχο ότι τώρα με τον τρόπο που γίνονται τα έργα για τον προαστιακό έρχονται τα χειρότερα, μας απάντησε ότι “αυτά είναι κινδυνολογίες”…

One thought on “Χάος…

  • 25 Οκτωβρίου 2007, 04:50
    Permalink

    Το κέντρο των Αγίων Αναργύρων είναι συγκοινωνιακός κόμβος για τη βορειοδυτική Αθήνα. Η διάνοιξη της οδού Φλέβας / Αγίου Νικολάου πίσω από το στρατόπεδο, η σύνδεσή της με την οδό Λιοσίων και η δημιουργία πλήρους κόμβου με τη λεωφόρο Κηφισού θα απομάκρυνε οδική κίνηση από το κέντρο των Αγίων Αναργύρων αλλά δε φτάνει για να λύσει το κυκλοφοριακό.

    Η έλλειψη υποδομών σταθερής τροχιάς στη δυτική Αθήνα δυστυχώς έχει κάνει το αυτοκίνητο Ι.Χ. κυρίαρχο στις μετακινήσεις και τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία κυρίως) φτωχό συγγενή. Οι σιδηροδρομικοί άξονες που διατρέχουν τους Αγίους Αναργύρους και το Ίλιον – πολύτιμη υποδομή για την πόλη – μέχρι τώρα δεν αξιοποιούνται καθόλου για αστικές μετακινήσεις, οπότε μοιάζουν άχρηστοι (δεν είναι όμως!). Ελπίζω μετά τα έργα του προαστιακού να βελτιωθεί η μετακίνηση των κατοίκων. Βέβαια ούτε ο προαστιακός φτάνει από μόνος του για να λύσει το πρόβλημα· χρειάζεται επέκταση του μετρό σε Ίλιον, Πετρούπολη, Καματερό και Αγίους Αναργύρους (γραμμή 2 ή / και νέα γραμμή). Επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί ο σιδηροδρομικός διάδρομος των πρώην Σ.Π.Α.Π. (γραμμή Πελοποννήσου) για κυκλοφορία ελαφριού μετρό (tram-train). Περισσότερα για το τελευταίο σε άλλη δημοσίευση (Κείμενο υπογραφών (θέσεων) της Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗΣ για τον Προαστιακό).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *