Χειροκροτήθηκαν μόνοι τους!!!

1.jpg 

Δυναμική παρέμβαση στη χτεσινή «φιέστα» στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με συνθήματα, μοίρασμα προκήρυξης κλπ. έγινε από τις τρεις δημοτικές παρατάξεις ΑΠΟΔΡΑΣΗ Αγίων Αναργύρων, ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ Ιλίου, ΕΞΟΔΟΣ Καματερού, αλλά και από δυνάμεις του ΚΚΕ, από Θερσίτες και από τον Αγρό του Καματερού ενώ ο κόσμος που παρακολουθούσε την ομιλία του κ. Κακλαμάνη ήταν εντελώς παγωμένος.

2.jpg

Στο τέλος οι κ. Δήμαρχοι (μεταξύ των οποίων και ο δικός μας) χειροκροτήθηκαν μόνοι τους!!!

Η περιβόητη έκθεση για το περιβάλλον ήταν εντελώς άθλια. Περίπτερα λίγων δήμων και τεράστια παρουσία του δήμου Αθηναίων (είναι ο φανερό ότι ο κ. Κακλαμάνης θα κάνει εξαγωγή της μεθόδου προστασίας του περιβάλλοντος που χρησιμοποιεί στον Ελαιώνα… «Τσιμέντο αντί Πράσινο»)

3.jpg

Η εξέδρα για την φιέστα στήθηκε φυσικά στο σημείο που υπήρχαν οι ενστάσεις της Ορνιθολογικής δείχνοντας για μιά ακομη φορά τον “σεβασμό” των διοργανωτών για το περιβάλλον την ημέρα ακριβώς που είναι αφιερωμένη στην προστασία του.

Πάντως στην τελευταία φωτογραφία είναι σαφές ότι ο κόσμος περισσότερο ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο (άλλη μια “οικολογική παρέμβαση” της ΚΕΔΚΕ και λοιπών) παρά με την ομιλία του κ. Κακλαμάνη…

… Και για να κλείσουμε με την ενότητα συναυλία και Πάρκο αφιερώνουμε στον Δ. Τσακνή ένα δικό του τραγούδι…

Στίχοι: Διονύσης Τσακνής
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Πρώτη εκτέλεση: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Στ’ αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις
το έργο το ‘χω δει μη με τρελαίνετε
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε – αν σώζεται –
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας

ξεγράψτε με απ’ τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε – αν σώζεται –
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε

8 σκέψεις σχετικά με το “Χειροκροτήθηκαν μόνοι τους!!!

 • 18 Φεβρουαρίου 2017, 22:15
  Permalink

  What a great site indeed comments content news constantly up to date and quality,this site now and much faster high-quality and fast site that comments are always up to date, admin really want to thank us, it's thanks to such a beautiful site comments we gain knowledge we and listen from this site music

 • 8 Φεβρουαρίου 2017, 09:57
  Permalink

  I would also love to add when you do not currently have an insurance policy or you do not form part of any group insurance, chances are you’ll well gain from seeking the aid of a health insurance proeassionfl. Self-employed or individuals with medical conditions commonly seek the help of one health insurance brokerage. Thanks for your short article.

 • 19 Ιουνίου 2008, 12:48
  Permalink

  Η ανικανότητα συντονισμού του Δημόσιου τομέα δεν εξαφανίζει τις ευθύνες των Δημάρχων, αντίθετα τις πολλαπλασιάζει. Ας αναλάβουν δράση, ας πράξουν το αυτονόητο: Μοίρασμα του πάρκου σε περιοχές ευθύνης, διαδημοτική συντονιστική επιτροπή, αντιμετώπιση των προβλημάτων εκ των ένδον.

  Η αυθαιρεσία και η πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ας μην αναλώνονται μόνον σε πιασάρικες κι ανέξοδες παρεμβάσεις (π.χ. κατεδάφιση κεραιών), ας αποκτήσουν και θετικό περιεχόμενο. Η τοπική κοινωνία μπορεί και οφείλει να καλύψει ανάγκες που είναι για το κράτος δύσκολο να αντιμετωπιστούν (π.χ. συνέπεια και συνέχεια στη διαχείριση, με γνώση των τοπικών συνθηκών), αλλά είναι τόσο σημαντικές. Αντί λοιπόν να περιμένουμε βοήθεια, ας αδράξουμε την ημέρα!

  Θα πείτε: Γιατί πληρώνουμε φόρους;
  Η ιδέα ενός κεντρικού κράτους είναι – πρέπει να είναι – επέκταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι αντίστροφα. Διαφορετικά πρόκειται για ένα κράτος αυταρχικό, που ακόμα και αν κάποτε τύχει να μας εξυπηρετήσει, δεν πρέπει να το επιζητούμε. Αντίθετα – κόντρα στην ατομικιστική ανατροφή μας πρέπει να αναπτύξουμε ομαδική δράση με πρωτοβουλίες που ενώνουν γιατί είναι αυταπόδεικτα ωφέλιμες.

  Το πάρκο Αντώνης Τρίτσης είναι μια χρυσή ευκαιρία να το πράξουμε, να το ξεκινήσουμε τουλάχιστον. Συν Αθηνά και χείρα κίνει!

  Σας θυμίζω στην Κίνα οι κάτοικοι των χωριών δούλευαν κάθε Κυριακή για την κατασκευή του μεγάλου δρόμου στο δικό τους κομμάτι της διαδρομής. Στη Ρωσία οι μαθητές σκούπιζαν και συντηρούσαν οι ίδιοι το σχολείο τους. Όχι όμως μόνον εκεί. Στην Ελλάδα το 1940 οι γυναίκες έπλεκαν κάλτσες για τους – άγνωστους – στρατιώτες. Όχι όμως μόνον τότε. Στο Μαρούσι πρόπερσι οι μαθητές του 11ου Γυμνασίου καθάρισαν διπλανό οικόπεδο για να παίζουν εκεί. Υπάρχουν κι άλλα, το ξέρετε.

  Πιστεύω ότι υπάρχει ομαδικό πνεύμα στον καθένα μας, αρκεί η κατάλληλη παρακίνηση.
  Για τους μπροστάρηδες των κοινωνικών αγώνων αυτός πρέπει να είναι ο δρόμος – δρόμος λαμπρός!
  Το πάρκο Αντώνης Τρίτσης δεν κατάντησε μόνον του.
  Και η λέξη “φιλότιμο” είναι Ελληνική!

  Με σεβασμό στην προσπάθειά σας

  ΚΜ

 • 7 Ιουνίου 2008, 00:21
  Permalink

  Εκ μέρους όλων των πουλιών του Πάρκου, ευχαριστούμε τον αριστερό καλλιτέχνη Διονύση Τσακνή για την χαρά που μας έδωσε να τον έχουμε κοντά μας έστω για μια βραδυά. Του ευχόμαστε υγεία, πρόοδο και ευτυχία μέσα σένα καταπράσινο περιβάλλον.
  Μακάρι να τον δούμε και σε άλλη συναυλία με την Δέσποινα Βανδή μέσα στον Εθνικό κήπο για τα 100 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης.
  Τα πουλιά του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης

 • 6 Ιουνίου 2008, 12:37
  Permalink

  O dionusis tsaknis den kanei arpaxtes!
  To kalokairi ton perimenoume stin Giorti Sardelas sta Moudania!
  Einai entexnos kallitexnis kai aristeros!
  Pote den tha tragoudouse se giorti gia gia astakous kai synagrides!

 • 6 Ιουνίου 2008, 12:22
  Permalink

  Μάλλον κάνεις λάθος αγαπητέ αποδρασίστα…ο κόσμος δεν κοιτούσε το ποδόσφαιρο…
  Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μαζεύεται κόσμος με τεράστιες οικολογικές ευαισθησίες..ανάλογες της διοργάνωσης και των κεντρικών ομιλητών της….
  Κουράστηκαν οι άνθρωποι απο τα εντατικά μαθήματα οικοευαισθησίας του κυρίου Κακλαμάνη…
  και εψαχναν να βρουν πράσινο να ξεκουράσουν τα μάτια τους και το μυαλό τους…
  Που να το βρούνε όμως??? Οπως φαίνεται και από την φωτογραφία…λόγω της έλλειψης άρδεψης…έχει ξεραθεί και ο χλοοτάπητας…..

  Για όλα φταίει το γκαζόν….

 • 6 Ιουνίου 2008, 11:41
  Permalink

  Μπράβο Διονύση Τσακνή με τις αρπαχτές σου!
  Άντε βρε, και του χρόνου σε συναυλία του Ψωμιάδη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!!
  Αιδώς Αργείοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *