Γιώργος Κομματάς – Βιογραφικό Σημείωμα

george_final_02
Γιώργος Κομματάς
Υποψήφιος Δήμαρχος
Αγιών Αναργύρων-Καματερού

 

   Ο Γιώργος Κομματάς γεννήθηκε  στο ΑΓΡΙΝΙΟ το 1961. Τελείωσε  το εξατάξιο Γυμνάσιο το 1979 και πέρασε με τις Πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 1985 και μετά τη στρατιωτική του θητεία και το Αγροτικό ολοκλήρωσε  την ειδίκευσή του στην Ορθοπαιδική Χειρουργική  στο νοσοκομείο  Ευαγγελισμό  και στη Mικροχειρουργική στο ΚΑΤ.

 Από το 1993 εγκαταστάθηκε  στους Αγίους Αναργύρους όπου  διατηρεί  Ιδιωτικό Ιατρείο  και χειρουργεί ως συνεργάτης ιατρός σε Ιδιωτικές κλινικές .Είναι μέλος των Επιστημονικών Εταιρειών Ε.Ε.Χ.Ο.Τ και Ε.Ε.Μ.Μ.Ο. με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα (Curriculum Vitae).

Από το 1998 έως και τον Μάρτιο  του 2014 -οπότε και απολύθηκε με τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ –ήταν  συμβασιούχος ιατρός στο ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ Πετρούπολης.

Από το 2013  μετέχει  στο Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου, καθώς  ο Δήμος μας δεν υποστηρίζει ανάλογη κοινωνική δομή αλληλεγγύης.

  Από τα νεανικά του χρόνια ο Γιώργος Κομματάς  μετέχει ενεργά στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα.  Διετέλεσε πρόεδρος στο Πρακτικό τμήμα του Γυμνασίου στο διάστημα 1976 -78 και οργανώθηκε το 1980 στην ΚΝΕ και το 1981 στο ΚΚΕ. Το 1982-1984 εκλέχτηκε Γραμματέας της Ο.Β. της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και το 1983-1984  διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας του Φοιτητικού συλλόγου της Ιατρικής σχολής. Ήταν ταυτόχρονα  υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού ΄΄ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΄΄(1982-1985), ένα από τα πρώτα περιοδικά που ασχολήθηκαν με ζητήματα Κοινωνικής Ιατρικής.

Πρώτος εκπρόσωπος των φοιτητών στον Τομέα Νευρικού συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων  μετά  την εφαρμογή του ν.Πλαίσιου 1268/82, ο Γιώργος Κομματάς εκπροσώπησε το φοιτητικό σύλλογο στο Ιατρικό τμήμα. Ήταν  επίσης  εκλέκτορας κατά τις δύο πρώτες εκλογές Προέδρου Τμήματος και στην πρώτη εκλογή Πρυτάνεως του Α.Π.Θ με τον ν. 1268/82.

??????? ???????? ?????????? ????????????
Γιώργος Κομματάς
Χειρουργός Ορθοπαιδικός

Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1991 μετά το 13ο Συνέδριο και στη συνέχεια βρέθηκε  κοντά στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας  έντονη συνδικαλιστική  δραστηριότητα στην παράταξη των γιατρών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, όπου και εξελέγη  στην ομοσπονδία ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ .

  Διετέλεσε  γιατρός στην Ομοσπονδία Ελληνορωμαϊκής Πάλης, στον ΓΣ ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ ΄΄ Σμύρνης και  στην Ένωση Αγίων Αναργύρων. Εξελέγη  επίσης  ειδικός γραμματέας στον ΓΣ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄ Σμύρνης(1991).

   Στην πολύπλευρη δραστηριότητά του  καταγράφεται το 2000-2002 η συμμετοχή του στο πρόγραμμα μαθημάτων πρόληψης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, καθώς επίσης το 1998 πρωτοστάτησε στην διάδοση υιοθεσιών ορφανών παιδιών από την Αφρική σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Κένυας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  κ.Σεραφείμ. Ο Γιώργος Κομματάς ήταν μέλος της Φιλαρμονικής Αγρινίου(1974-1987)  ως κλαρινίστας, στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ελλάδος (1977-1985) ,αλλά και  στη  Φωτογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης με πανελλήνια διάκριση το 1983,1984. Διετέλεσε επίσης μέλος του ΔΣ του ΩΔΕΙΟΥ Πετρούπολης(1988-1990).

Είναι παντρεμένος με την βιοχημικό  Πηνελόπη Σαμοϊλη και έχουν δύο παιδιά –την Χρύσα που είναι φοιτήτρια ιατρικής στο 4ο έτος και τον Δαμιανό  –Φώτη που είναι μαθητής της  3ης Λυκείου .

Kommatas_Dourou_logo
Ρένα Δούρου – Υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής με το συνδυασμό “Δύναμη Ζωής” Τρεις κάλπες Ένα μήνυμα Ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *