O κατήφορος του Δημάρχου συνεχίζεται…

1. Όταν η «δημοκρατία» πάει περίπατο… 

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων, στην προσπάθεια του να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, απέρριψε το αίτημα της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τους ελεύθερους χώρους του ΟΣΕ.

Το ίδιο αίτημα κατέθεσαν και 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι (ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΖΟΥΛΟΣ Δ., ΜΑΞΟΥΡΑΣ Ν., ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ Ν., ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΤΡΙΓΚΑΣ Κ., ΤΣΙΡΜΠΑ Α., ΤΣΩΚΟΣ Α.), δηλαδή σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος απέρριψε το αίτημα (για διάλογο και αποφάσεις) λέγοντας ότι  δεν υπάρχει λόγος για έκτακτη συνεδρίαση και αντιπρότεινε να γίνει συζήτηση μετά τη συγκέντρωση στο 301 στις 13/5/2009.

Στη συνέχεια πανικόβλητος παραπληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ταυτόχρονα  αναλώθηκε σε προκλητικές επιθέσεις σε όποιον του ασκεί κριτική. 

2. Παραπληροφόρηση (1): Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Ε. 

Σχετικά με το αίτημα που καταθέτει και η ΑΠΟΔΡΑΣΗ για διεκδίκηση του χώρου του ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ όταν αποχωρήσει οριστικά ο ΟΣΕ, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι, το ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ δεν θα αποχωρήσει ποτέ άρα ζήτημα διεκδίκησης δεν υπάρχει.

Όταν ο Σύμβουλος κ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ τον διέκοψε ενημερώνοντας τον ότι, το νέο ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ του ΟΣΕ είναι έτοιμο στο Θριάσιο, εκείνος δικαιολογήθηκε ψελλίζοντας για ενημέρωση που έχει, από ανώνυμες όμως πηγές.

Το γεγονός ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (πρώην θυγατρική που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΟΣΕ) έχει καταργήσει τις λεωφορειακές γραμμές και ο χώρος του ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ λειτουργεί σήμερα μόνο σαν πάρκινγκ λεωφορείων και το γεγονός ότι πράγματι το νέο σύγχρονο ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ στο Θριάσιο είναι έτοιμο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, σύντομα ο χώρος αυτός θα απελευθερωθεί. Το ερώτημα στο οποίο  που πρέπει να απαντήσουμε όλοι, είναι το εξής:

Ή θα διεκδικήσουμε να παραδοθεί ο χώρος (μετά την οριστική απομάκρυνση του ΟΣΕ) στους δημότες των Αγίων Αναργύρων ή θα τον αφήσουμε έρμαιο στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα με κίνδυνο να ξεφυτρώσει κανένα Mall ή κανένα σκυλάδικο. Ξέρει τίποτα ο Δήμαρχος; 

3.  Παραπληροφόρηση (2): Μνημόνιο και κινητοποιήσεις 

Σε ότι αφορά το μνημόνιο, δήλωσε ότι παραμένει ισχυρό, ότι έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης για τα έργα που συμπεριλαμβάνει και προχωράει κανονικά. Εδώ βέβαια δημιουργείται ένα εύλογο ερώτημα. Αφού το μνημόνιο είναι ισχυρό, τότε τι λόγο έχουν οι κινητοποιήσεις που θα προτείνει μετά τις 13/5/2009;

Να θυμίσουμε ότι το μνημόνιο, υπεγράφη στις 3 Νοέμβρη του 2008 από τον Υπουργό Μεταφορών κ. Χατζηδάκη ο οποίος έχει αποχωρήσει από το Υπουργείο από τις αρχές του 2009, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Γιαννούση ο οποίος παραμένει προς το παρόν στον ΟΣΕ, ο οποίος όμως, απογυμνώνεται και οι σημαντικές δραστηριότητες του (μαζί και η ακίνητη περιουσία του) μεταφέρονται στην ΕΡΓΟΣΕ. Να ενημερώσουμε ότι ίσως, γι αυτό το λόγο μέχρι πρόσφατα ο κ. Γιαννούσης δεν είχε κοινοποιήσει το μνημόνιο στις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του ΟΣΕ να εμποδίσουν συνεργεία της ΕΡΓΟΣΕ που πήγαν να ξηλώσουν τις γραμμές. 

Όλο αυτό το αλαλούμ για τον κ. Δήμαρχο δεν σημαίνει τίποτα;

Το μνημόνιο (κάθε μνημόνιο) ως συμφωνία είναι απολύτως ανίσχυρο και η υλοποίηση του επαφίεται στον πατριωτισμό των υπογραφόντων. Τεράστια παράλειψη η εσκεμμένο λάθος του Δημάρχου είναι ότι, δεν διεκδικεί να παραχωρηθεί η ιδιοκτησία των ελεύθερων χώρων (στην προκειμένη περίπτωση του χώρου από τον πρώην πευκώνα μέχρι τη Δραγατσανίου) στο Δήμο.

4.  Παραπληροφόρηση (3): Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο 

Όταν ο Συντονιστής της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ τον επισκέφθηκε (μετά τα γεγονότα της Κυριακής του Πάσχα) και του ζήτησε να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τους ελεύθερους χώρους του ΟΣΕ, ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι δεν θα κάνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο της Τρίτης 28/4/2009. Όταν βγήκε η ημερήσια διάταξη και δεν το είχε μέσα, σε δεύτερη επικοινωνία δήλωσε ότι θα το βάλει εκτός ημερησίας. Στο Συμβούλιο της Τρίτης έλεγε άλλα αντί άλλων, προφανώς μετά από συμβουλές των επικοινωνιολόγων του. 

5. Λαϊκισμός και Ψευδολογία 

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμαρχος, κατέφυγε στο προσφιλές του τον τελευταίο καιρό σπορ, του λαϊκισμού και της ψευδολογίας απευθυνόμενος και προς την ΑΠΟΔΡΑΣΗ, χωρίς όμως να έχει το πολιτικό θάρρος να την κατονομάσει. 

1.- Μας κατηγόρησε ότι αδιαφορήσαμε και δεν του συμπαρασταθήκαμε στα «γεγονότα του Πάσχα» σε αντίθεση άλλους που το έπραξαν. Αλήθεια, τι έγινε την Κυριακή του Πάσχα; Συνελήφθη ο Δήμαρχος; O Αντιδήμαρχος; Ο οδηγός του μηχανήματος; Κανένας;

Γιατί ενώ σε άλλες περιπτώσεις, ο κ. Δήμαρχος ή συνεργάτες του επικοινωνούν και ενημερώνουν (και σωστά κάνουν) είτε το συντονιστή είτε άλλα μέλη της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ, αυτή τη φορά σιώπησαν; Γιατί, όταν κάλεσαν το φωτογράφο ή κάποιους άλλους, δεν κάλεσαν και κάποιον από την ΑΠΟΔΡΑΣΗ;

Γιατί αποκρύπτει ο κ. Δήμαρχος το γεγονός ότι, όταν γκρέμισε τον Οκτώβρη του 2008 το φυλάκιο του ΟΣΕ, η ΑΠΟΔΡΑΣΗ τον επαίνεσε δημόσια και του ζήτησε να συνεχίσει δηλώνοντας τη συμπαράσταση της; Έχει κάποιους λόγους; Μήπως ένας λόγος είναι ότι, η ΑΠΟΔΡΑΣΗ δεν μένει μόνο στις φωτογραφίες αλλά ζητάει κλιμάκωση; 

2.- Οι αναφορές του Δημάρχου σε ψευτοαριστερούς, σε αριστερούς που κρύβονται, σε οικόμετρα και αριστερόμετρα, αφορούν περισσότερο τον ίδιο και τον περίγυρο του, παρά την ΑΠΟΔΡΑΣΗ. Άλλωστε, είναι γνωστή η διαδρομή του, από τα κόμματα της αριστεράς που είχε κατάληξη την αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ, με κέρδος, το χρίσμα του υποψηφίου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Τουλάχιστον κ. Δήμαρχε λίγος περισσότερος σεβασμός όταν αναφέρεστε στην αριστερά.   

Η Αριστερά η δική μας δεν υπήρξε ποτέ κρυμμένη και πάντα ήταν και είναι επώνυμη. Ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από κουκούλες, από γραφεία τύπου, από ανώνυμα blogs.  Έτσι η ΑΠΟΔΡΑΣΗ και τα μέλη της συνεχίζουν, και θα συνεχίσουμε είτε αρέσουμε σε παράγοντες είτε όχι. 

6. Υπόμνημα της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Σας παρουσιάζουμε το υπόμνημα, που θα καταθέταμε, στο χτεσινό συμβούλιο και θα καταθέσουμε όποτε αποφασίσει ο Δήμαρχος ότι θα συζητηθεί το θέμα.

Σε μορφή pdf: apodrasi-28-4-2009.pdf

Σε μορφή word: apodrasi-28-4-2009.doc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *