Ανακοίνωση: Η κυβέρνηση προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένωνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με μοναδικά κριτήρια την επόμενη …δόση που θα εξασφαλίσει στους τοκογλύφους δανειστές αποπληρωμή μέρους τοκοχρεολυσίων και θα εξυπηρετήσει την «ανάπτυξη» για φτηνές επενδύσεις, η κυβέρνηση προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και σε εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών.

 

Χωρίς αιδώ και αναστολές το μνημονιακό -δίπολο πια- ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαντλεί τα όποια αποθέματα δημοκρατίας υπήρχαν(;) και με βαρβαρότητα και αυταρχικότητα προχωρεί στην υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο και εφαρμόζει τα μνημονιακά μέτρα με τυφλά και αιφνίδια χτυπήματα σε κλάδους και υπηρεσίες εργαζομένων.

 

Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στον ιδιωτικό τομέα που συνεχίζονται με το κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων, το χτύπημα των 1900 εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης που από τον περασμένο Νοέμβριο τέθηκαν από την μνημονιακή συγκυβέρνηση σε διαθεσιμότητα και μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα των οκτώ περίπου μηνών, τώρα τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις εργασίας, ενώ παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 300 εργαζόμενοι στους οποίους εκκρεμεί ακόμα η τοποθέτηση, ήρθε η «σειρά» των εργαζόμενων της ΕΡΤ, της υγείας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ και ο κατάλογος δεν κλείνει … ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση ποτέ δεν βγαίνει απ’ το κάδρο.

 

Οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι, στην πλειοψηφία τους, πρέπει επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσουν να περιορίζονται στις αντιμνημονιακές κορώνες και τις επαναστατικές δηλώσεις, όπως και ο δήμαρχός μας κ.Σαράντηςσυνηθίζει όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό. Χρειάζεται έμπρακτα να αποδείξουν ότι αγωνίζονται για το μέλλον και το έργο των δήμων. Χρειάζεται να μπουν σε τροχιά “ρήξεων”, γιατί στο τέλος και οι ίδιοι θα καταλήξουν υπάλληλοι σε γραφεία διεκπεραίωσης εντολών της κεντρικής εξουσίας σε μια “κλινικά νεκρή αυτοδιοίκηση”.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες ως προς την επιλογή των κλάδων των εργαζομένων με την κυβέρνηση να θέλει να αιφνιδιάσει με «ξαφνικούς θανάτους» αποτρέποντας ή μετριάζοντας έτσι τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Το “διαίρει και βασίλευε” εν το μεταξύ καλά κρατεί.

 

Ο συντονισμός και η ενότητα, ο καθαρά πολιτικός χαρακτήρας, η πολυμορφικότητα, το “άνοιγμα” στην τοπική κοινωνία, η διάρκεια και η αποφασιστικότητα, είναι χαρακτηριστικά που μπορούν να εξασφαλίσουν έναν αγώνα νικηφόρο, και όχι αμυντικό και μη αποτελεσματικό όπως αυτοί που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα των μνημονίων. Έναν αγώνα που θα προασπίσει τα όποια δικαιώματα απέμειναν στους εργαζόμενους, που θα καταφέρει να τερματίσει τις απολύσεις και την κατρακύλα των μισθών. Που θα ανατρέψει την παρούσα δουλική, στο κεφάλαιο και τους δανειστές, κυβέρνηση και θα δώσει ένα τέλος επιτέλους στη μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει.

 

Η ανάληψη διευρυμένων πρωτοβουλιών για σχηματισμό ενιαίου εργατικού μετώπου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, από ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων που πλήττονται, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, είναι επιτακτικά αναγκαίες.

 

 

Αλληλεγγύη, η δύναμή μας”, 09/07/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *