Απολογισμός Δημοτικής Αρχής 2007

Mαγική εικόνα: Φυτέψαμε 1000 δέντρα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/7/2008 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό για το 2007. Με δεδομένο ότι κάθε νέα δημοτική αρχή έχει (και πρέπει να έχει) πίστωση χρόνου, θα καταθέσουμε τις απόψεις μας για τον απολογισμό που έκανε ο Δήμαρχος. Τώρα σε ό,τι αφορά στην πίστωση χρόνου αυτή υπάρχει μεν αλλά αυτοαναιρέθηκε από σημαντικές αποφάσεις όπως η αύξηση των τελών. Δεν μπορείς δηλαδή από τη μια να ζητάς πίστωση χρόνου για να ενημερωθείς και από την άλλη να παίρνεις τόσο σοβαρές αποφάσεις, σαν έτοιμος από καιρό …
Η πρώτη εντύπωση που σχηματίσαμε ήταν ότι πρόκειται για έκθεση ιδεών με θέμα «πώς λειτουργεί ένας Δήμος». Ακούσαμε ουσιαστικά μια περιγραφή όλων των λειτουργιών του Δήμου, λες και βρισκόμασταν στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Ο πραγματικός απολογισμός τελείωσε γρήγορα με αναφορές του τύπου «φυτέψαμε 1.000 δέντρα».
Δεν είναι στις προθέσεις μας να ακυρώνουμε ή να μειώσουμε τις μικρές παρεμβάσεις που έγιναν. Όμως οι απαιτήσεις μας από μια Δημοτική Αρχή ενός Δήμου με τα χαρακτηριστικά των Αγίων Αναργύρων, είναι μεγάλες και βέβαια αφορούν τα μεγάλα προβλήματα των δημοτών.
1. Έργα στις γραμμές του ΟΣΕ. Τα έργα που άρχισαν να κατασκευάζονται στο κεντρικό δίκτυο του ΟΣΕ με την ανοχή ή τη συμμετοχή τόσο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών (Ταμπακίδη, Τρίγκα) όσο και της σημερινής, είναι καταστροφικά για το Δήμο. Είναι μεγάλες οι ευθύνες για το έργο που συνεχίζεται και θα επιβαρύνει τον αστικό ιστό της πόλης μας αφού δεν πρόκειται απλώς για μια στάση του Προαστιακού (που τη θέλουμε όλοι) αλλά για μεταφορά λειτουργιών από το Σταθμό Λαρίσης.
2. Απουσίασαν παντελώς κυκλοφοριακές παρεμβάσεις βάσει μελέτης που θα εναρμόνιζε τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου. Οι όποιες αλλαγές έγιναν αφορούσαν περισσότερο «εξυπηρετήσεις» παρά ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.
3. Παρά τις αναφορές για φύτευση 1.000 δέντρων, η πραγματικότητα είναι ότι και το 2007 συνεχίστηκε η περιβαλλοντική καταστροφή πνευμόνων πρασίνου (Πευκώνας, δεντροστοιχία στις γραμμές, πάρκο Τρίτση κ.ά.) που πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί.
4. Η εύκολη λύση των μεταφοράς των βαρών στους πολίτες συνεχίστηκε και το 2007. Ερήμην των δημοτών και χωρίς να κάνουν τον κόπο να εξηγήσουν ή να συζητήσουν αποφάσισαν εύκολα αυξήσεις στα τέλη.
5. ‘Έλειψαν σημαντικές παρεμβάσεις στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, παρεμβάσεις που θα αύξαναν θεαματικά τη συμμετοχή των δημοτών σε καθημερινές λειτουργίες άθλησης και πολιτισμού που τόσο χρειάζονται οι δημότες και ειδικά τα παιδιά.
6. Συνεχίστηκε και το 2007 η καταστροφική στάση απέναντι στο περιβαλλοντικό πάρκο Τρίτση. Πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για τη διάσωση του πάρκου, αφορούσαν ιδιώτες και δημοτικές παρατάξεις ενώ ο Δήμος ταυτίστηκε απολύτως με όσους μέχρι σήμερα, οδήγησαν το πάρκο στα σημερινά του χάλια.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμη. Ως ΑΠΟΔΡΑΣΗ μέσα από την εφημερίδα, τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις μας, καταθέσαμε απόψεις για πολλά ζητήματα για τα οποία είχαμε κάτι να πούμε. Διαθέσαμε τις δυνάμεις μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Από το 6ο τεύχος της εφημερίδας ΑΠΟΔΡΑΣΗ…

One thought on “Απολογισμός Δημοτικής Αρχής 2007

  • 6 Αυγούστου 2008, 21:00
    Permalink

    Κύριοι, ο δήμος μας είναι χάλια..και όταν λέμε χάλια..λέμε πολύ χάλια…εχω ζήσει 30 χρόνια και τα τελευταία 10 παει απο το πολυ χάλια στο απόλυτο χάλια…εγω βρήκα την λύση..φέυγω..οχι μονο απο το δήμο αλλα και απο την Ελλάδα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *