ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Έχουμε καταγγείλει και άλλη φορά την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Σαράντη και την πλειοψηφία του. Δυστυχώς για τους πολίτες,  ο κ. Δήμαρχος ακολουθώντας την καθεστωτική νοοτροπία του πρωθυπουργού του, χρησιμοποιεί το Δ.Σ. σαν συμπλήρωμα της καθημερινότητας του και όχι όπως πρέπει, σαν το ανώτερο όργανο διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Με τη μέθοδο του “επείγοντος”, αιφνιδιάζει κάθε φορά τις δημοτικές παρατάξεις και τους συμβούλους της αντιπολίτευσης δείχνοντας ότι γι αυτόν, δεν έχουν ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Το λυπηρό είναι ότι στην προσπάθεια του αυτή, συνηγορεί πλήρως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η σύγκλιση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και η παροχή στους συμβούλους όλων των διευκολύνσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.Τελευταίο κρούσμα η σημερινή “έκτακτη” σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιστρέφοντας σήμερα το μεσημέρι (14.45) στο σπίτι μου βρήκα να με περιμένει πρόσκληση για “έκτακτη” σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15.00 με 4 θέματα υποτίθεται επείγοντα. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι στις 9.32 το πρωί μου είχαν στείλει και email αλλά μόνο με την ημερήσια διάταξη.

Το πρώτο θέμα: Συμμετοχή του Δήμου ως συμπράττων φορέας σε συνεργασία με δικαιούχους φορείς για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής, με ημερομηνία εισήγησης 16/6/2011 δεν εξηγούσε με κανέναν τρόπο τον χαρακτήρα του”επείγοντος”, έφερε την υπογραφή του κ. Δημάρχου και είχε όλα τα χαρακτηριστικά των εισηγήσεων Σαράντη. Εισήγηση στο πόδι, χωρίς πληροφορίες και απαραίτητα στοιχεία, μόνο και μόνο για να δικαιολογεί το ρόλο του αφού έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία θα ψηφίσει.

Το δεύτερο θέμα: Έγκριση έκδοσης εγγυητικής επιστολής υπέρ των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Αγίων Αναργύρων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, είχε σαν αφορμή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής της Ε.Ε.Τ.Α.Α (Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) με ημερομηνία 757/24.5.2011 και φυσικά δεν εξηγούσε το “επείγον”.

Το τρίτο θέμα: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας 2 μηνών στα ΚΕΠ του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, επικαλείται απουσία 3 υπαλλήλων ( με άδεια κύησης, μητρότητας και μακράς ασθένειας)  χωρίς όμως να δίνει στοιχεία για την υλοποίηση προηγούμενης απόφασης της πλειοψηφίας για πρόσληψη – παραμονή υπαλλήλων στα ΚΕΠ με το επιχείρημα ότι “γνωρίζουν το αντικείμενο”.

Το τέταρτο θέμα: Πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την τοπική εορτή των πολιούχων Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από 30/6 έως και 2/7/2011, έχει ημερομηνία 2/6/2011 (επείγον;) και πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι το πιό καλά προετοιμασμένο θέμα, ίσως λόγω της αδυναμίας της Διοίκησης Σαράντη στις γιορτές και τις φιέστες. Να υποθέσουμε ότι το αλμυρό (11.263 ευρώ) κόστος των εκδηλώσεων, είναι από τα πρόσφατα χαράτσια που επέβαλλε ο Δήμος;

Δεν υποτιμάμε κανένα ζήτημα που αφορά τους δημότες και ακριβώς επειδή δεν τα υποτιμάμε, δεν μπορούμε να τα αποφασίζουμε γρήγορα, πρόχειρα και κρυφά από αυτούς.

Έχουμε δηλώσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχουμε απέναντι μας μιά ανίκανη και καθεστωτική Διοίκηση.  Όσο εκείνη θα προσπαθεί να υποβαθμίσει το ρόλο μας ως δημοτικής παράταξης, τόσο εμείς θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να την αποκαλύπτουμε στους Δημότες.

Η θέση μας είναι μαζί τους και απέναντι στα πιστά όργανα της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης  κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο μας.

Παναγιώτης Τερζόγλου Δημοτικός Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *