Η νέα πρόεδρος του ΠΑΡΚΟΥ Αν. Τρίτσης μεθοδεύει την καταστροφή του Υμηττού και ο ΑΣΔΑ: Αναστέλλει και κάνει μικροπολιτική…

Δελτίο τύπου ΑΣΔΑ, 13/3/2009: Μετά τις δημόσιες έγγραφες διαβεβαιώσεις του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργου Σουφλιά για την αποκατάσταση και συμπλήρωση των υποδομών, την έστω μερική τακτική ετήσια χρηματοδότηση της λειτουργίας και συντήρησης του πάρκου “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” καθώς και τη δέσμευση για εκπόνηση σχετικής μελέτης βιωσιμότητας και με τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων Αγ. Αναργύρων, κ. Νίκου Σαράντη, Ιλίου, κ. Νίκου Ζενέτου, Καματερού, κ. Νικήτα Καμαρινόπουλου, το Δ.Σ του ΑΣΔΑ ομόφωνα αναστέλλει τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις που περιελάμβαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και περικύκλωση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009 και διατηρεί την επαγρύπνηση και την αγωνιστική του ετοιμότητα για την τήρηση των συμφωνημένων χρηματοδοτήσεων και χρονοδιαγραμμάτων.
Θεωρούμε ότι η αποφασιστική στάση που τηρήσαμε και η θερμή συμπαράσταση οργανώσεων, φορέων και του λαού της Δυτικής Αθήνας έφερε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Πρωτίστως θέλουμε να εξάρουμε τη στάση του Νομάρχη Αθηνών, κ. Ιωάννη Σγουρού που ζήτησε και τέθηκε επικεφαλής των κινητοποιήσεων.
Εμείς θα είμαστε όλοι εδώ σύσσωμοι όπως πάντα για να διαφυλάττουμε το Πάρκο και να φροντίσουμε να εκπληρώσει τον προορισμό του.

H ΑΠΟΔΡΑΣΗ θα τοποθετηθεί συνολικά πολύ σύντομα. Για σήμερα λίγες σκόρπιες μικρές παρατηρήσεις:

1. Ο ΑΣΔΑ (και οι Δήμαρχοι) συναινούν στην μετατροπή του Πάρκου σε … ΑLLU FUN PARK. 

Ο ΑΣΔΑ στις 25/11/2008 με τον Προεδρό του Λ. Μίχο δήλωνε ότι: …[με βάση το Π.Δ. 184/2002 είναι υποχρέωση της Πολιτείας η ετήσια δημόσια χρηματοδότηση για τις ανάγκες λειτουργίας και συντήρησης του χώρου με το ποσό των 700.000 € ανά έτος]…, και τώρα συμφωνεί και αναστέλλει τις κινητοποιήσεις με 400.000 ευρώ το χρόνο με την σημείωση ότι …[Η χρηματοδότηση πρέπει να εξασφαλίζεται και από την ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως η αξιοποίηση του αγροκτήματος και των κτισμάτων του Πάρκου και άλλων]… που σημαίνει ότι συναινεί στην μετατροπή του πάρκου σε… ΑLLU FUN PARK.

2. Η νέα πρόεδρος του ΠΑΡΚΟΥ μεθοδεύει την καταστροφή του Υμηττού

Ο ΑΣΔΑ συμφωνεί στην επιλογή της κυρίας Αικ. Συκιανάκη, που τον Φεβρουάριο του 2009 εισηγήθηκε σχέδιο διατάγματος το οποίο τροποποιεί το υφιστάμενο και επιχειρεί να νομιμοποιήσει ασύμβατες χρήσεις στον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Η συγκεκριμένη πρόταση της κυρίας Συκιανάκη και του ΟΡΣΑ, ενώ αναγνωρίζει το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί στον Υμηττό και αντί οι προτάσεις του να στοχεύουν σε υψηλότερη προστασία του σπάνιου αυτού δασικού οικοσυστήματος, κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Είναι αντίθετες σε διεθνείς συνθήκες που αφορούν προστατευόμενα είδη, σε ευρωπαικές οδηγίες, καθώς ο Υμηττός είναι ανήκει στην περιοχή NATURA. Μήπως η κυρία Πρόεδρος έχει συγκεκριμένη “ανάθεση έργου” και για το ΠΑΡΚΟ…

Η στάση της είναι σαφέστατη…  …[Η πρόεδρος του ΟΡΣΑ έχει προτείνει τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων πολυκατοικιών στην Αγ. Παρασκευή και της παράνομης επέκτασης της βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου στον Υμηττό, κάτι το οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποκλείσει από το 1998, κρίνοντας ότι «η αφαίρεσις των περιοχών τούτων εκ των ζωνών ρυθμίσεως και προστασίας του Υμηττού είναι μη νόμιμος διότι άγει εις ανεπίτρεπτον επί τα χείρω μεταβολή του υφιστάμενου καθεστώτος προστασίας του Υμηττού»]…

…[Το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού δεν θίγει τον βαθμό προστασίας του όρους και κρίνει ότι πρέπει να θεωρηθεί «αστικό πάρκο». Αυτός ο όρος συνεπάγεται νομικά λιγότερους περιορισμούς απ’ότι θα σήμαινε ο χαρακτηρισμός του όρους ως δάσος ή εθνικό πάρκο.]…

Η καλύτερη επιλογή κύριε Μίχο και κύριοι Δήμαρχοι. Βάλατε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα…

 themallathens.jpg

3. Λάτσης “ο ευεργέτης” 

Μέσα σε όλα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το “σασπένς”… Ίδρυμα Λάτση όπου Λάτσης και το περίφημο σκάνδαλο του MaLL στο Μαρούσι… (Διαβάστε σχετικά με το Mall από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ (Ιανουάριος 2006, Φεβρουάριος 2006, Μάρτιος 2006) .

 

4. Ψηφίστε μας… Ψηφίστε μας 

Μικροπολιτική: ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ οι τρείς Δήμαρχοι και το κερασάκι στην τούρτα ο κύριος Νομάρχης (που ήταν τόσα χρόνια;) έσωσαν το ΠΑΡΚΟ!!! Οι κάλπες έρχονται… ήρθαν και οι ΣΩΤΗΡΕΣ.

 

5. Καταπατήσεις Δήμου Ιλίου

Σύμφωνα με έγγυρες πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων και Καματερού ζήτησαν από τον κ. Σουφλιά να παρέμβει και να σταματήσει τις καταπατήσεις του Δήμου Ιλίου στο Πάρκο αλλά δυστυχώς ο υπουργός λόγω του γνωστού προβλήματος ακοής δεν… ανταποκρίθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *