Καλή χρονιά…

 orgi2.jpg

1. Σφαγή
Ένας ακόμα ισραηλινός πύραυλος χτύπησε στη Ράφα, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή τη φορά, ο στόχος ήταν μια φαρμακαποθήκη. Καταστράφηκε εντελώς το κτίριο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα παρακείμενα σπίτια. Οι γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού καταστράφηκαν εντελώς από την έκρηξη και ο δρόμος γέμισε φάρμακα.
Γιατρός στη λωρίδα της Γάζας, απελπισμένος έλεγε χτες το βράδυ ότι 60 ανθρώπινες ζωές, 60 τραυματίες θα πέθαιναν μέχρι σήμερα το πρωί γιατί δεν υπήρχαν τα στοιχειώδη για να χειρουργηθούν…

2. Βιτριόλι
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα και το σωματείο καθαριστριών προσπαθούν και επιμένουν τα τελευταία χρόνια να τραβάνε την κουρτίνα και να αποκαλύπτουν όλα όσα κρύβονται κάτω από τις εργολαβίες, ιδιαίτερα στις δημόσιες υπηρεσίες. Σιωπή! Το κράτος κοιμάται και δεν καταλαβαίνει! Οι διοικήσεις των οργανισμών, των επιχειρήσεων και των νοσοκομείων κοιμούνται και δεν καταλαβαίνουν! Ο επίσημος συνδικαλισμός δεν καταλαβαίνει!…

3. Εμπρησμός
Eμπρησμός του σπιτιού μέλους της Κίνηση για την Προάσπιση του Περιβάλλοντος στην Γκιώνα. Το γεγονός συνέβη λίγες ώρες αφού ο Στέφανος είχε αναχωρήσει από το σπίτι του για ολιγοήμερη παραμονή στην Αθήνα, όπως επίσης ότι δεν έγινε διάρρηξη- αν και ήταν δυνατόν- παρά μόνο σπάσιμο παραθύρου και εμπρησμός, μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για μια καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη απειλητική – εκφοβιστική ενέργεια που μάλλον για καθαρά συγκυριακούς λόγους δεν είχε ολοκληρωτικά καταστροφικά αποτελέσματα.
Η τωρινή εμπρηστική, είναι μια εξαιρετικά ακραία ενέργεια που φέρνει στο νου μας μνήμες κατοχής. Τότε οι ναζί κατακτητές καίγανε τα χωριά μας σε αντίποινα της αντιστασιακής δράσης του λαού μας.
Αλήθεια σήμερα, μετά από τόσα χρόνια αγώνων και θυσιών αναρωτιόμαστε αν τελούμε ακόμα υπό καθεστώς κατοχής.
Όλα τα μέλη μας της κίνησης εκφράζουμε την αταλάντευτη στήριξη μας προς το φίλο και μέλος της κίνησης μας Στέφανο Κόλλια και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοια γεγονότα δεν πρόκειται να μας πτοήσουν, αντίθετα μας δίνουνε δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τις περαιτέρω προσπάθειες μας για την προάσπιση του περιβάλλοντος της Γκιώνας και καλούμε τους συντοπίτες μας αλλά και όλους τους πολίτες της Φωκίδας να καταδικάσουν κατηγορηματικά τέτοιου είδους ενέργειες από όπου και αν προέρχονται. ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ

4. Χούντα και Δημοκρατία
Βωβοί μπροστά στον Βωβό
Ο γνωστός μεγαλοεργολάβος και master της αυθαιρεσίας Μπάμπης Βωβός, ξεκίνησε την καριέρα του αλλά και καθιερώθηκε επί χούντας. Το 1974 τον βρήκε ήδη να έχει κάνει πολύ χρήμα και να έχει χτίσει το σπίτι του στο Ψυχικό.
Μάλιστα στη διάρκεια της χούντας έγιναν εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευών και συντήρησης στο κτίριο της Βουλής. Γι’ αυτό το έργο επιλέχθηκε ο Βωβός, ο οποίος μάλιστα πέρασε τους εργάτες που δούλεψαν εκεί 4 γενεές πίσω έλεγχο των φρονημάτων τους.
Στη συνέχεια συνεργάστηκε φυσικά με τη «Δημοκρατία». Με κάθε κυβέρνηση.
Τώρα και με τον κ. Κακλαμάνη…
ΝΙΚΗΤΑ ΒΩΒΕ
ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
ΣΑΣ ΕΝΩΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ
ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΧΑΡΜΑΝΙ

5. Θυσία στο Βωμό του Κοπελούζου
To ΚΑΣ “θυσίασε” τη Χαιρώνεια. Ο Υπουργός κ. Μ. Λιάππης, πέντε μήνες μετά την προηγούμενη αρνητική απόφαση του ΚΑΣ ανέπεμψε το θέμα παραμονές Χριστουγέννων.
Με απόλυτη πλειοψηφία, το ΚΑΣ ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του και επέτρεψε στην τεράστια μονάδα παραγωγής ενέργειας της ENELCO, να βεβηλώσει τον ιερό χώρο της Χαιρώνειας και να τον μετατρέψει σε βιομηχανική ζώνη.

6. Παράδοση της περιουσίας του ΟΣΕ
Μόλις η κακοκαιρία απομάκρυνε τα δακρυγόνα και έσβησε τις φωτιές που άναψε η πολιτική της κυβέρνησης, ο «Ευρωπαίος» υπουργός της -Κ. Χατζηδάκης- έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε πριν από τη δολοφονία του Αλέξανδρου.
Ακολουθώντας την πάγια τακτική τους να αιφνιδιάζουν τους εργαζόμενους, δεν έδωσαν στους «υπαλληλίσκους» τους εντολές να επισπεύσουν τη διάλυση του ΟΣΕ. Και αυτοί, πειθήνια όργανα της έσπευσαν σε 2 μόλις συνεδριάσεις να πάρουν τις αποφάσεις εκείνες που βάζουν τέλος στην ιστορία του ΟΣΕ που άρχισε το 1855.
Παρά την κατηγορηματική και ομόθυμη αντίθεση των σιδηροδρομικών, που αποτυπώθηκε για μία ακόμη φορά σε έγγραφο της ΠΟΣ στα διοικητικά συμβούλια των τριών εταιρειών (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΔΙΣΥ), προχωράει η ανεξαρτητοποίηση (ιδιωτικοποίηση) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η παράδοση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ στην ιδιωτική ουσιαστικά ΕΡΓΟΣΕ και στους «Εφραίμηδες», κλείνει το περιφερειακό δίκτυο (εκτός ΠΑΘΕΠ και Προαστιακού) και απολύονται 2.000 σιδηροδρομικοί με τη μέθοδο της εθελουσίας.

7. 670 απολύσεις παραμονή πρωτοχρονιάς
Κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού από το μεσήμερι έως και αργά το βράδυ της Τετάρτης 31/12/2008 πραγματοποίησαν περίπου 670 συμβασιούχοι εργαζόμενοι, στους οποίους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους. Η αιτιολογία για την απόλυσή τους ήταν η κατάργηση του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου, καθώς και ότι δεν έχει βρεθεί άλλος τρόπος εξασφάλισης κονδυλίων για την παράταση της απασχόλησής τους.

8. Μέχρι 100% αύξηση σε 8 μήνες
Στο ένα ευρώ από 80 λεπτά ακριβαίνει από την Πρωτοχρονιά το ενιαίο εισιτήριο που ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, διάρκειας 1,5 ώρας.
Το κόστος του εισιτηρίου τον Μάη ήταν για το λεωφορείο/τρόλεϊ 0,50 ευρώ, για το τραμ 0,60 ευρώ, για τον ηλεκτρικό 0,70 ευρώ και για το μετρό και τον προαστιακό 0,80 ευρώ.

9. Καταστολή
Στη ΛΑΡΙΣΑ κατά την διάρκεια της πρόσφατων κινητοποιήσεων μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έγιναν 25 συλλήψει και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες με βάση τον τρομονόμο.
Δηλαδή έγινε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που ασκείται σε τουλάχιστον 3 άτομα και πάνω. Για να υπάρχει εγκληματική οργάνωση προϋποθέτει ομάδα ιεραρχία μελη ρόλους, υποδομή. Και αυτή η ομάδα να έχει διάρκεια δράσης και πριν την σύλληψη.
Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν πληροφορίες, πρέπει να έχει μέλη για ανεφοδιασμό της ομάδας. Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν σπίτια για όταν τα χρειαστεί η ομάδα.
Όλα αυτά σε 19 ανήλικους μαθητές και 6 εργαζόμενους και φοιτητές.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα έχουμε 250 συλληφθέντες και 50 προφυλακισμένους.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ τουλάχιστον 2009 λόγοι για μια αγωνιστική και δημιουργική χρονιά

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

orgi1.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *