Κατάληψη στο Εσπερινό Γυμνάσιο λόγω συγχώνευσης

img_23011.JPG

Πριν περίπου μία ώρα οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους. Στην απόφαση αυτή οδηγηθηκαν μετά την πληροφόρηση που έλαβαν τόσο από τους καθηγητές τους όσο και από εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας ότι τα Εσπερινά Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής θα συγχωνευθούν και θα λειτουργούν στο Περιστέρι ενώ τα Εσπερινά Λύκεια θα λειτουργούν στο Αιγάλεω.

Τη Δευτέρα 13/2 προχωρούν σε γενική συνέλευση ώστε να αποφασίσουν την κλιμάκωση των αντιδράσεών τους ενώ μέλη του 15μελούς με τα οποία μιλήσαμε δηλώνουν ότι οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να πάρει πίσω το υπουργείο την αποφασή του.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας και υποσχόμαστε να βοηθήσουμε στη δημοσιοποίηση του θέματος. Παράλληλα έχουμε ήδη ζητήσει να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβουλιο αποκλειστικά με αυτό το θέμα.

Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή που έστειλε για το θέμα της συγχώνευσης ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Αγ. Αναργύρων & Πλαστήρα, 131561 Αγ. Ανάργυροι
ΠΡΟΣ Περιφερειακό Δ/θυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής
κ.Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας
κ. Προϊστάμενο 4ου Γραφείου Γ΄ Αθήνας
ΟΛΜΕ
Γ΄ ΕΛΜΕ

ΘΕΜΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με αφορμή την έντονη φημολογία για επικείμενη συγχώνευση του Εσπερινού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων με το Εσπερινό Γυμνάσιο Περιστερίου και ως εκ τούτου την κατάργηση της οικείας σχολικής μονάδας επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα εξής.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων με εικοσαετή λειτουργία στο Δήμο Αγίων Αναργύρων δέχεται εκ μεταγραφής μαθητές κατά μείζονα λόγο από σχολεία των Δήμων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου, Καματερού, Πετρούπολης, καθώς βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο – γέφυρα Νέας Χαλκηδόνας – για την εύκολη πρόσβαση των μαθητών αφού εδώ συγκλίνουν σημαντικοί οδικοί άξονες.
Το μαθητικό δυναμικό του σχολείου παραμένει σταθερό με αυξητική τάση (162 μαθητές σήμερα).
Η ποιοτική ανάλυση των στοιχείων του μαθητικού δυναμικού καταδεικνύει την παρουσία μαθητών Ρομά, πολλών αλλοδαπών, Αλβανών κυρίως αλλά και Ρουμάνων, Αρμενίων, Ινδών, μαθητών ΑΜΕΑ, μαθητών με έντονες μαθησιακές δυσκολίες, μαθητών στη φάση επανένταξης, μαθητών με παραβατική συμπεριφορά και ενηλίκων που δεν εξυπηρετούνται από το ωράριο λειτουργίας των ΣΔΕ.
Στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε πολύ χαμηλά κοινωνικά στρώματα με έντονα οικονομικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό κοινωνικό περιβάλλον.
Ως εκ τούτου η συγχώνευση Εσπερινών Γυμνασίων εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους που απορρέουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μαθητικού δυναμικού.
Είναι βέβαιο ότι στην περίπτωση που καταργηθεί η οικεία σχολική μονάδα, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών θα εγκαταλείψει το σχολείο με όλες τις δραματικές συνέπειες για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες.
Ζητούμε λοιπόν, να μη τους οδηγήσετε με τις αποφάσεις σας σε αδιέξοδο.
Τα Εσπερινά Γυμνάσια αποτελούσαν και αποτελούν τον έσχατο δρόμο για όλες τις παραπάνω κατηγορίες μαθητών προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Σύλλογος Διδασκόντων
Εσπερινού Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *