ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ…!

Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ακολουθεί η κυβέρνηση, σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του ΟΕΔΒ, τη δραματική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών και την υποχρηματοδότηση της παιδείας έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, χωρίς οι μαθητές να έχουν σχολικά βιβλία, με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τεράστια λειτουργικά προβλήματα.

Με την έναρξη των μαθημάτων θα βρίσκονται στα σχολεία μόνο το 10-15 % των σχολικών βιβλίων και μάλιστα στο 50% των σχολικών μονάδων, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 μήνες για να ολοκληρωθεί η παράδοση του συνόλου των σχολικών βιβλίων. Οι πρωτοφανείς ελλείψεις σε σχολικά βιβλία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων θα υποχρεώσει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να αναζητήσουν λύση είτε με την αγορά βιβλίων ή σε μεταχειρισμένα βιβλία, DVD και φωτοτυπίες.

Το κόστος θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι γονείς αφού οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να το κάνουν λόγω της δραστικής περικοπής κατά 50-60% της χρηματοδότησης την τελευταία διετία από τις μνημονιακές πολιτικές. Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται σε Δήμους όπως ο δικός μας, όπου η φορομπηχτική Διοίκηση του κ. Σαράντη έχει πρωτοστατήσει στην υλοποίηση κάθε αντιδραστικού νόμου της κυβέρνησης, είτε αυτός αφορά στις περικοπές των εσόδων των σχολικών επιτροπών είτε στις καταργήσεις και ενοποιήσεις σχολείων κ.α.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει την κατεδάφιση του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, με δικαιολογία την δημοσιονομική εξυγίανση. Η δημόσια και δωρεάν παιδεία, δεν είναι αγαθό για κατάργηση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ καλεί τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να κλιμακώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να διεκδικήσουν να φτάσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα τα βιβλία στα σχολεία και σε κάθε περίπτωση το κόστος να το αναλάβει αυτός που έχει την ευθύνη και την υποχρέωση, δηλαδή το Κράτος και το υπουργείο Παιδείας.

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή να αναλάβει πλήρως την κάλυψη της δαπάνης εκτύπωσης των φωτοτυπιών που θα χρειαστούν οι μαθητές ώστε νη μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες τους μιας και το κόστος είναι μεγάλο(κόστος σχολικού βιβλίου 0,90-1,5 ευρώ κόστος φωτοτυπιών 25 ευρώ)αλλά και να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας  για την συγκεκριμένη επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού!

Επίσης ζητάμε την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αγ. Αναργύρων -Καματερού(Αβάθμιας & Ββάθμιας) θα καταβάλουν τις αντίστοιχες δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

·         ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ &ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

·         ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ

·         ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

·         ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

·         ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ 11/9/2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *