Ο δρόμος του αγώνα παραμένει ανοιχτός

Ποια νίκη και ποιος πόλεμος;

Νίκη για το δήμο μας χαρακτήρισε (κυριολεκτικά) το μνημόνιο συνεργασίας με τoν OΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής. Παράλειψε βέβαια να μας πει ποιος νίκησε και τι ακριβώς πέτυχε ο νικητής.

Αφού λοιπόν μας πληροφόρησε για τους άοκνους αγώνες του και αφού κατηγόρησε όποιον βρήκε μπροστά του για μικροπολιτικά παιχνίδια, άφησε τους συμβούλους του αλλά και μερικούς από την μείζονα αντιπολίτευση να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Ύμνους ακούσαμε πολλούς. Άλλα τόσα μπράβο.
Όμως:
Για τους χώρους που απελευθερώνονται από τις χρήσεις του ΟΣΕ ακούσαμε κάτι ψίθυρους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Για την πέμπτη γραμμή του 301 Ε.Β. πληροφορηθήκαμε πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα.
Για ποινικές ρήτρες στα αστεία χρονοδιαγράμματα ούτε κουβέντα.
Για την αποικιοκρατική αντιμετώπιση του πράσινου του δήμου μας από τους εργολάβους άκρα του τάφου σιωπή.

Η δε υποκρισία έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν ο δήμαρχος δε δίστασε να πει στο συμβούλιο πως σταμάτησε τα έργα του προαστιακού μετά τη μαφιόζικη επίθεση της ΕΡΓΟΣΕ και το κόψιμο των δέντρων στον Πευκώνα! Βέβαια, για την τύχη των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν προς αντικατάσταση των κομμένων τσιμουδιά.

Υπήρξαν και φωνές αντίδρασης, τόσο από την πλευρά εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης (Νταηλάκης) όσο και από την πλευρά της Δημοτικής Αναγέννησης (Ραυτόπουλος).

Οι σύμβουλοι του πρώην Ταμπακίδη συναγωνίζονταν μ’αυτούς του πρώην Τρίγκα και του νυν Σαράντη για το ποιος συμμετείχε πιο πολύ στο περιβαλλοντικό έγκλημα που βιώνει ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια.

Απορία μας προκάλεσε το γεγονός της παντελούς απουσίας της Νέας Εποχής από το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Το 15% των πολιτών που τους εμπιστεύθηκε στις τελευταίες εκλογές δεν έπρεπε να εκπροσωπηθεί στη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Και κάτι τελευταίο. Τον «οικολόγο» του δήμου, τώρα τον πόνεσε το περιβάλλον; Όταν δήλωνε πως τα δέντρα «πρέπει να κοπούν και θα κοπούν» που τις έκρυβε τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες;

Με την κατά πλειοψηφία ψήφιση του μνημονίου το δημοτικό συμβούλιο έβαλε ταφόπλακα στις προσδοκίες των δημοτών για καλύτερη ποιότητα ζωής στο δήμο μας.

Ο δρόμος του αγώνα όμως παραμένει ανοιχτός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *