ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Συντροφοι σημερα στην Καλαμαρια με την επιτροπη πολιτων κατα των χαρατσιων , αφου διοργανωσαμε για δευτερη φορα συγκεντρωση και πορεια προς το δημοτικο συμβουλιο ,καταφεραμε σε κοινο ψηφισμα με την λαικη συσπειρωση [ ΚΚΕ ] να βγει ομοφωνη αποφαση απο το δημοτικο συμβουλιο,μετα βεβαια απο την παρουσια και την πιεση του κοσμου της Καλαμαριας.Το κοινο ψηφισμα αναθεσαμε να αναγνωσει ο επι κεφαλης  της αξιωματικης αντιπολιτευσης Β Τρανταφυλλιδης [Χαρι Κλιν].Ο δημος Καλαμαριας με δημαρχο τον Μπακογλιδη εχει την απολυτη πλειοψηφια το ΠΑΣΟΚ.Το ψηφισμα ειναι το παρακατω !!!!!


 

                                           ΨΗΦΙΣΜΑ

             του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

 

 

προς :

τον Πρωθυπουργό

τον Υπουργό Οικονομικών

τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

την Διοίκηση της ΔΕΗ

τα ΜΜΕ

 

 

Η επιβολή του Τέλους Ακινήτων (ν.4021/2011) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και παράνομο στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι απάνθρωπος ο εκβιασμός της κυβέρνησης προς τα λαϊκά στρώματα, ότι αν δεν πληρώσουν το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι, θα τους κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες, ακόμα και σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.

 

Εμείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς δηλώνουμε ομόφωνα ότι :

·        Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο όσους από τους συμπολίτες μας αρνούνται να πληρώσουν τα φοροχαράτσια.

·        Θα στηρίξουμε έμπρακτα όσους συμπολίτες μας υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, όπως διακοπή του ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ. 

·        Θα στηρίξουμε κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια μέχρι την κατάργηση του νόμου που τα επιβάλει, με δραστηριοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας με κάθε δυνατό τρόπο (συνέντευξη τύπου, έκδοση φυλλαδίου, ανάρτηση πανό κ.α.)

·        Θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και την ΔΕΗ να τεθεί πάλι σε ισχύ η δυνατότητα διακανονισμού ανάμεσα στους καταναλωτές και τη ΔΕΗ, για την εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος που πολλά νοικοκυριά δεν έχουν  να πληρώσουν.

 

                                                                                             Καλαμαριά 21 / 11 / 2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *