Κατόπιν εορτής… για ακόμα μια φορά Υπουργείο & Δήμος

Η κυβέρνηση αποδείχθηκε παντελώς ανέτοιμη, αν και υπήρχε χρόνος προετοιμασίας 8 μηνών, να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του COVID19.

‼️Το Υπ. Παιδείας και η κα Κεραμέως θεώρησαν πως θα ξεπεραστεί η πανδημία με ημίμετρα, ρίχνοντας το βάρος στους εκπαιδευτικούς της χώρας, οι οποίοι μετατράπηκαν σε παιδονόμους, φύλακες και επιτηρητές ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων. Τώρα, με τα σχολεία κλειστά, η τηλεκπαίδευση έγινε μονόδρομος.

‼️Η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο ότι όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, διαθέτουν τα απαραίτητα -ίδια- μέσα, υπολογιστές, τάμπλετ, ευρυζωνική σύνδεση VDSL που απαιτείται τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στις απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας. Όμως δεν θα έπρεπε να θεωρείται καθόλου αυτονόητο καθώς το λεγόμενο «ψηφιακό χάσμα» στην χώρα μας είναι μεγάλο και αντανακλά τις ευρύτερες κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες της ελληνικής κοινωνίας. Στο πρώτο κύμα είχε γίνει καταγραφή των αναγκών των σχολείων και των μαθητών, αλλά το Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί. Άρα, το βάρος πέφτει ξανά στους πολίτες!

‼️Ο Δήμος μας δεν έχει κάνει κάποια σοβαρή ενέργεια ενίσχυσης της μαθητικής κοινότητας. Δεδομένου ότι είναι λίγες οι οικογένειες με ένα παιδί, στις περισσότερες η έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού είναι σημαντική και δύσκολα καλύπτονται οι ανάγκες κάθε παιδιού, ειδικά όταν και κάποιος γονέας εργάζεται από το σπίτι. Σε αρκετούς Δήμους υπήρξαν παρεμβάσεις ώστε να παραχωρηθούν τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές που αντιμετώπιζαν πρόβλημα καθώς πρωτεύων στόχος είναι η διασφάλιση ίσων ευκαιριών.

‼️Δυστυχώς, από την αρχή κιόλας της σχολικής χρονιάς ο κος Τσίρμπας τάχθηκε πλήρως στο πλευρό της κα Κεραμέως και απέναντι στα αιτήματα μαθητών, γονέων και δασκάλων (ας θυμηθούμε το αίτημα για παρέμβαση της αστυνομίας στα σχολεία). Ας αναλάβει έστω και την ύστατη τούτη ώρα δράση.

✅Καλούμε το Δήμαρχο να κινηθεί ώστε να διασφαλιστεί πως κανένας μαθητής δεν θα μείνει εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας με όρους ισότητας. Ας καλύψει, μια φορά ακόμη, την αδιαφορία της κεντρικής Διοίκησης ενισχύοντας έστω την μαθητική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *