Συνέλευση για το Πάρκο Τρίτση

Την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. η Επιτροπή Κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” καλεί σε γενική συνέλευση για συντονισμό ενεργειών και ενημέρωση. Η συνέλευση θα γίνει στους Ευκάλυπτους δίπλα στην κεντρική λίμνη.

Το κείμενο-ανακοίνωση που μας έστειλαν έχει ως εξής:

Πριν από 3 χρόνια γράφαμε: «αποδεδειγμένα είμαστε δύσπιστοι (με τους δήμους Καματερού, Αγ. Αναργύρων & Ιλίου), αφού δεν έχουμε ακούσει τίποτα για την έξοδο των ιδιωτών από το Πάρκο και δικαιολογημένα αναρωτιόμαστε πώς θα περιφρουρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου όπως λένε όταν οι ίδιοι καταπατούν εκτάσεις του Πάρκου ή «κάνουν τα στραβά μάτια» στο Κτηματολόγιο, στην καφετέρια, στο κέντρο εκπαίδευσης ερπετών κ.ά.», ακόμα “Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. από την άλλη κρύβεται πίσω από το διαχειριστικό έλεγχο και δεν δίνει τα απαραίτητα κονδύλια για τη στοιχειώδη λειτουργία του Πάρκου. Αρνείται να εκπληρώσει τη στοιχειώδη υποχρέωσή του να διαφυλάξει την περιουσία του που βέβαια είναι του ελληνικού λαού».
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Ξέρουμε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο ΑΣΔΑ τσακώνονται όχι για την ταμπακιέρα αλλά για το Πάρκο ως φιλέτο ιδιωτικών ή πολιτικών συμφερόντων. Εμείς θα τους εξαναγκάσουμε με τον αγώνα μας να ξεχάσουν όποιες βλέψεις έχουν για ξεπούλημα – διάλυση – ιδιωτικοποίηση του πάρκου.
Απαιτούμε: • Να μην ανανεώσουν καμία σύμβαση με τους ιδιώτες.

• Να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα τώρα σε όσους δεν πληρώνουν
• Απαιτούμε το πάρκο μας ενιαίο, σύγχρονο, δημόσιο, ανοιχτό για όλους τους κατοίκους.
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!!! ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ, μόνο που το Πάρκο ροκανίζεται πλέον πιο εύκολα, με την δικαιολογία της κρίσης
• Νέες παραχωρήσεις γίνονται χωρίς να ελέγχονται.
• Νέες προκηρύξεις εκμισθώσεων, χωρίς να λαμβάνονται τα μισθώματα όσων ήδη υπάρχουν
• Αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς συντονισμό και χωρίς ύπαρξη Διοικητού Συμβουλίου από τον Οκτώβριο 2010!
• Οι 4 εργαζόμενοι καθαριότητας παραμένουν απλήρωτοι, ενώ έχουν προστεθεί 12 συνολικά δημόσιοι υπάλληλοι γραφείων.
• Στα Δημοτικά Συμβούλια των (δυο πλέον) Δήμων δεν έχει συζητηθεί τίποτα σχετικό με το Πάρκο πέρα της παραχώρησης των 50 στρεμμάτων από το ΕΘΙΑΓΕ και της πρότασης του Δήμου Ιλίου να το διαχειριστεί όλο μόνος του (χωρίς καν να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένη πρόταση και βγάζοντας έξω τους ενοχλητικούς και φορτικούς γείτονες).
Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι δεν θέλουν να ξέρουν, να βλέπουν, να ρωτούν! Πού είναι, αλήθεια;

Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» mail:parkosos@yahoo.gr, parkosos@yahoo.gr, www.parkosos.tk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *