Κάλεσμα σε κοινή δράση: Η κατοικία είναι δικαίωμα – Όχι εμπόρευμα

h_katoikia_einai_dikaiwma

 

Κάλεσμα σε κοινή δράση:
Η κατοικία είναι δικαίωμα – Όχι εμπόρευμα 

Βιώνουμε σήμερα μια εντεινόμενη στεγαστική κρίση. Όλο και περισσότεροι κάτοικοι δυσκολεύονται να διασφαλίσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες κατοικίας και ποιότητας ζωής, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο για χρέη προς τις τράπεζες, το δημόσιο ή τους ιδιοκτήτες της κατοικίας τους. Όλο και περισσότεροι ενοικιαστές αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στα μειωμένα ενοίκια, ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου ή τους αυξημένους φόρους, νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν τα πάγια λειτουργικά έξοδα διαβίωσης, νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να επιστρέψουν στην κατοικία των γονιών τους, οικογένειες στριμώχνονται σε ακατάλληλα σπίτια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε κακές συνθήκες ή στο δρόμο.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες σπίτια παραμένουν άδεια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν σπίτι, ο μοναδικός φορέας εργατικής κατοικίας έκλεισε την περίοδο που είναι περισσότερο απαραίτητος, το πλαίσιο προστασίας της κατοικίας διαβρώνεται και οι πλειστηριασμοί -ακόμη και της πρώτης κατοικίας- παρουσιάζονται ως αναπόφευκτοι. Υπό τις επιταγές των Μνημονίων και της Τρόικα, αμφισβητείται συνολικά και με τον πιο σκληρό τρόπο το δικαίωμα στην κατοικία και την πόλη.

Επιδιώκοντας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη συλλογικών αιτημάτων, κινητοποιήσεων και στρατηγικών για την υπεράσπιση της κατοικίας για όλους, καλούμε οργανώσεις, συνελεύσεις γειτονιάς, ομάδες και άτομα που αγωνίζονται καθημερινά να δώσουν απαντήσεις στα εντεινόμενα στεγαστικά προβλήματα των κατοίκων, να καταθέσουν τη μαρτυρία τους το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 12:00 το μεσημέρι στο θεατράκι της πλατείας Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) σε μια κοινή δράση και ανοιχτή συνέλευση για το Δικαίωμα στην κατοικία και την πόλη.

ομάδα EncounterAthens – Πρωτοβουλία για Συλλογική Δράση για την Κατοικία

Αξιοπρεπής κατοικία για όλους-Όχι πλειστηριασμοί-Όχι εξώσεις

Στη δράση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν*: Αλληλεγγύη για όλους, Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Δίκτυο επισφαλώς εργαζόμενων νέων, Δίκτυο για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία, Εργαζόμενοι ΟΕΚ, Εργαζόμενοι, φοιτητές και διδάσκοντες της Σχολής Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών ΕΜΠ, Ομάδα ΕΜΠΡΟΣ, περιοδικό Κομπρεσέρ, Πολιτιστικός σύλλογος Αμπελοκήπων, ΣΑΔΑΣ Αττικής, Συνεργατική διεπιστημονική ομάδα CPD, Συντονισμός Συνελεύσεων Αττικής Ενάντια στους Πλειστηριασμούς

*Το καλεσμα είναι ανοιχτό για κάθε συλλογικότητα ή άτομο που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην κοινή δράση και τη συζήτηση

http://pleistiriasmoistop.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *