Ψήφισμα ΔΣ Αγίων Αναργύρων – Καματερού με αφορμή την 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 Ψήφισμα κατέθεσε η δημοτική παράταξη “Αλληλεγγύη, η δύναμή μας” με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ήμέρα της Γυναίκας, στην 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ.Αναργύρων – Καματερού.
Το ψήφισμα έγινε αποδεκτό από το σώμα και παρατίθειται παρακάτω:
“8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”
Η 8 του Μάρτη είναι ημέρα για να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε από τους αγώνες των γυναικών. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τις γυναίκες της χώρας μας να δίνουν διπλό αγώνα, να ξεφύγουναπό την οικονομική κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας και αγώνα να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες από την πρωτόγνωρη προσφυγική κρίση που εκτυλίσσεται μπροστά μας.
Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, οι γυναίκες βρέθηκαν στις πρώτεςγραμμές του αγώνα, σε μικρές και μεγάλες μάχες, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και προσφέροντας την αλληλεγγύη τους. Έτσι και σήμερα είναι έντονη και συγκινητική η παρουσία εθελοντριών κάθεηλικίας, τόσο στα ελληνικά νησιά όσο και στα κέντρα υποδοχής καιφιλοξενίας προσφύγων της Ελλάδας και η αμέριστη στήριξη τους στη σκληρή δοκιμασία που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες. Ακόμηπιο αξιομνημόνευτος όμως είναι ο αγώνας των γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που παρά τη βία και τον ξεριζωμό που βιώνουν, ταξιδεύουν ασυνόδευτες με ανήλικα στην αγκαλιά για να βρουν μια ειρηνική πατρίδα.
Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να κάνουμε το ελάχιστο, να αφιερώσουμε την φετινή ημέρα της Γυναίκας, πρωταρχικά, στις γυναίκες πρόσφυγες – μετανάστριες αλλά και στις γυναίκες μητέρες, εργαζόμενες κ.ο.κ. Επ’ αφορμή αυτής της ημέρας να απαιτήσουμε να σταματήσει ο Πόλεμος και να βρεθεί ασφαλής δίοδος για όλους τους/τις πρόσφυγες. Να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη απαλλαγμένη από τις κυρίαρχες σχέσεις εξουσίας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, στην κατεύθυνση εξασφάλισης μιας ισότιμης και αξιοπρεπούς ζωής για όλες και όλους.
syrian-woman-and-baby_wide-524ccbf62178f6c59378d9e736d570a6227d8727-s900-c85

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *