Ψήφισμα κατά της κατάργησης του “Φιλόδημος Ι & ΙΙ”

Με πρωτοβουλία της παράταξής μας, “Αλληλεγγύη η δύναμή μας” ψηφίσθηκε ομόφωνα στις 23 Δεκεμβρίου το κάτωθι ψήφισμα σχετικά με τη χρηματοδότηση του Δήμου μας στα πλαίσια του προγράμματος Φιλόδημος Ι & ΙΙ.
ΨΗΦΙΣΜΑ
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων  -Καματερού , καταγγέλλοντας τις περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων την τελευταία δεκαετία και υπερασπιζόμενο την ανάγκη της συνεχούς
αυξανόμενης χρηματοδότησης των Δήμων από την Κεντρική Διοίκηση για την απόκτηση ή ενίσχυση σημαντικών υποδομών τους,  ζητεί την απρόσκοπτη  συνέχιση και όπου απαιτείται την αναγκαία χρονική παράταση των προσκλήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους που εντάσσονται στα πλαίσια του προγράμματος Φιλόδημος Ι και ΙΙ.
Κρίνεται άκρως σημαντικό να παραμείνει η υφιστάμενη χρηματοδοτική στήριξη των Δήμων καθώς παρέχεται με θεσμικά μέσα και εργαλεία που διευκολύνουν την εκταμίευση της. Ειδικότερα για την πόλη μας το όποιο «πάγωμα», η όποια ακύρωση ή μη παράταση προσκλήσεων του εν λόγω προγράμματος συνεπάγεται τη μη εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων, τη μη δημιουργία παρεμβάσεων για την προσβασιμότητα  ΑμεΑ στα σχολεία, τη μη επαρκή συντήρηση των σχολείων, τη μη τοποθέτηση σύγχρονων στεγάστρων στα ΜΜΜ, τη μη ολοκληρωμένη αναβάθμιση των παιδικών μας χαρών κλπ .
Συμφωνούμε να μην διακοπεί το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και συγχρόνως όλες οι ανάγκες του Δήμου, να καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Να εξασφαλιστεί ότι τα έργα θα γίνουν, με όποιο όνομα κι αν έχει το Πρόγραμμα”

 

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%A464%CE%A962-%CE%A8%CE%9F%CE%99

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *