Σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Γκολφινόπουλου, σχετικά με το βραβείο “Best City Awards” που δόθηκε στο Δήμο μας.

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου απονεμήθηκε στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού το αργυρό βραβείο στην ενότητα “Liveable City” (μετάφραση: Πόλη για να ζεις) και στην υποενότητα συγκεκριμένα “Κινητικότητα & Μεταφορές”, των νεοαφυχθέντων στη χώρα μας “Best City Awards”. Στα βραβεία διακρίθηκαν 62 δήμοι απ’ όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο κ.Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήμαρχος Αμαρουσίου και παρ’ ολίγον -σύμφωνα με δημοσιεύματα- υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε διάκριση είναι θεμιτή και ευπρόσδεκτη. Δεν ξέρω εάν “ανεβάζει το prestige” του Δήμου, όπως σημειώθηκε σε σχόλια στο διαδίκτυο, αλλά σίγουρα αποτελεί αφορμή για περαιτέρω συζήτηση γύρω από το όνομά του. Θα μπορούσα να πω ότι δίνεται μια ευκαιρία για προβολή και αξιοποίησή της προς κάθε πλευρά. Υπό αυτή την οπτική θέλω να συγχαρώ τη Δημοτική Αρχή για το κατόρθωμά της.

Υπό την οπτική του ρεαλισμού όμως θα ήθελα να παρακαλέσω μετά το πέρας του εορτασμού της αυτής διάκρισης να κάτσουμε ψύχραιμα και να δούμε την πραγματικότητα σχετικά με τις υποδομές και την κατάσταση που βρίσκεται η πόλη μας γύρω από το θέμα “Κινητικότητα & Μεταφορές”. Διότι πίσω από τη “βιτρίνα” υπάρχουν και τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η άναρχη έως και απούσα στάθμευση, τα κατεστραμένα και επικίνδυνα οδοστρώματα, οι σκοτεινές κι αδιάβατες για τους πεζούς περιοχές, οι απροσπέλαστες για τα ΑμεΑ διαδρομές προς και από χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος, η κακή δημόσια συγκοινωνία σε πλείστες γειτονιές του Δήμου, ο θαυμάσιος πλην όμως μοναδικός και κακοσχεδιασμένος ως προς το φάρδος και τις λειτουργίες του ποδηλατόδρομος, η απουσία ενιαίας κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και πολλά ακόμα θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας της Πόλης μας.

Φιλικά, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού
Γιάννης Γκολφινόπουλος

 

Υ.Γ. Υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας, καθώς και σχέδια τα οποία έχουν ήδη συνταχθεί (βλ. Ιούλιος 2013: ADVANCE Σχέδιο Δράσης Δήμος Αγίων Αναργύρων & Καματερού Βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους – Βελτιωμένη Κινητικότητα για τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό) τα οποία είναι θετικότατα αλλά δεν παύουν να είναι σχέδια και να μην αγγίζουν -μέχρι σήμερα- την πραγματική ζωή και την καθημερινότητα του πολίτη στην Πόλη.

 

14718784_955308981242080_4110918697543186385_n
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Δήμου μας.

 

g10
Στιγμιότυπο από τη σελίδα στο Facebook “Περιμένοντας το Γ10” που έχουν δημιουργήσει δημότες και “αρέσει” σε περισσότερα από 1.700 άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *