Σοκ και Δέος στις Πεναλλαδικές!!!

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ!!!
Τελείωσαν σχεδόν οι πανελλαδικές και τα περισσότερα παιδιά βγαίνοντας από τις αίθουσες έλεγαν τη “φράση χαστούκι” στους ιθύνοντες: “Δε με νοιάζει πως έγραψα, αρκεί που τελείωσα!!!”
Δεν είμαι εκπαιδευτικός, δεν θα γίνω τώρα στα γεράματα και δεν θα προσποιηθώ τον ξερόλα. Θα μιλήσω με το κριτήριο ενός ανθρώπου που αφουγκράζεται την κοινωνία, έζησε την προσπάθεια και την αγωνία ενός παιδιού και έχει ζωντανό ακόμη μέσα του το όραμα των αριστερών για βαθιές τομές ειδικά στην Παιδεία!!!
Επίσης δε θα μιλήσω καθόλου κινούμενος από μικροπροσωπικό συμφέρον, αφού απ΄ότι φαίνεται η Μαρία είναι μέσα στους στόχους που έβαλε εκείνη φυσικά και όχι εγώ.
Το δόγμα του Σοκ μπορούμε να πούμε ότι βρήκε εφαρμογή και στις φετινές πανελλαδικές. Περιμένω με ενδιαφέρον να βγει κάποιος, μετά την Τρίτη και τις Αρχές Οικονομίας και να εξηγήσει στα παιδιά (χέσε εμάς τους γονείς!!!) τη συλλογιστική των φετινών εξετάσεων. Τι έγινε στα μαθηματικά κατεύθυνσης, τι έγινε στη Βιολογία, τι έγινε στη Χημεία κατεύθυνσης όπου δόθηκε και έξτρα χρόνος 15 λεπτών, τι έγινε στα Αρχαία (αυτός ο Θουκυδίδης από την εποχή τη δική μου ήταν αρχαίος!!!) τι έγινε στη σημερινή Φυσική όπου σημειώθηκε (λένε οι καθηγητές) και νέα πρωτοτυπία αφού για πρώτη φορά, αν δεν έλυνες την πρώτη άσκηση (δεν ξέρω αν το λέω καλά), δεν μπορούσες να λύσεις την τρίτη!!!
Σύντροφε Μπαλτά και σύντροφε Κουράκη, επειδή εμείς κι εσείς δεν ήμαστε σαν τους άλλους, οφείλουμε μία εξήγηση στα παιδιά. Οφείλουμε να τους εξηγήσουμε ότι δεν τους θεωρούμε πειραματόζωα, ότι δεν τους θεωρούμε πιόνια σε σκακιέρες και ότι δεν παίζουμε παιχνίδια με τις αγωνίες και τα όνειρα τους.
Απαιτώ να ξηλώσετε αμέσως το παρα-εκπαιδευτικό κύκλωμα που λειτουργεί στο Υπουργείο Παιδείας εδώ και χρόνια χάριν της ιδιωτικής παιδείας και της αγοράς και να δικαιώσετε τις πολλές προσδοκίες που έχω και έχουμε τόσο από εσάς όσο και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!!!

του Παναγιώτη Τερζόγλου

panellinies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *