Να σώσουμε το Ελληνικό

cea6ce91ce93ce9fcea0ce9fcea4ce99-2.jpg

 Σε τροχιά υλοποίησης του σχεδίου για την “αξιοποίηση” του Ελληνικού έχει μπει η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων να εντάξει το έργο στις διαδικασίες του «fast track» προσβλέποντας για μια ακόμη φορά σε επενδυτές από το Κατάρ. Πολλά συζητιούνται για τη νέα μεγάλη “επένδυση”: από εργαστήρια τεχνολογικών ιδρυμάτων μέχρι γήπεδα γκολφ ενώ προεξάρχουσα θέση κατέχει η πρόταση για τη δημιουργία του μεγαλύτερου Κέντρου Ευζωίας (αποκατάστασης και αντιγήρανσης) στην Ευρώπη (!).

Αμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν αποφασίσει να θάψουν κάτω από τσιμέντο… πράσινης ανάπτυξης, του χρήματος και των μεγαλοκατασκευαστών το “θάρρος”, την “ευθύνη” και τα παχιά περιβαλλοντικά λόγια τους για το Ελληνικό, όπως θάβουν το παρόν και το μέλλον της χώρας και του λαού κάτω από το μνημόνιο με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Η επιχειρούμενη …αξιοποίηση δεν αφορά μόνο έναν ελεύθερο χώρο αλλά ουσιαστικά τους όρους ζωής των μελλοντικών γενιών».

Κινήσεις, φορείς, συλλογικότητες, δίκτυα πολιτών και δημοτικές κινήσεις (ανάμεσά τους και η “Αλληλεγγύη”) συνυπογράφουν την παρακάτω ανοικτή επιστολή δηλώνοντας έτοιμοι να υπερασπιστούν το Ελληνικό που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον και το πράσινο στην Αθήνα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟΥΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη τόσο πολύ πράσινο… το πράσινο το έχουν ανάγκη άλλες συνοικίες και όχι το Ελληνικό… το πάρκο κοστίζει πάρα πολύ και δεν έχουμε να το πληρώσουμε».

Αυτά ήσαν τα επιχειρήματα τους χρόνια τώρα. Τα ίδια έλεγαν o Κ. Σημίτης, o Κ. Καραμανλής, o Γ. Παπανδρέου! Αυτά αναμασούσαν τρεις κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους, αυτά διέδιδαν τα “ντόμπερμαν της ενημέρωσης” στα τηλεπαράθυρα, αυτά ανέλυαν περισπούδαστα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι εισαγόμενοι από το εξωτερικό φωστήρες. Μην ανησυχείτε μας έλεγαν, θα κτίσουμε το Ελληνικό αλλά θα σας γεμίσουμε την υπόλοιπη Αθήνα με πλατείες και πάρκα!

Οι πραγματικοί αριθμοί έδειξαν άλλα. Η μελέτη του Πολυτεχνείου απέδειξε πόσο κοστίζει, πώς μπορεί να κατασκευαστεί το πάρκο πρασίνου στο Ελληνικό. Με λίγα χρήματα και με ρεαλιστικό τρόπο. Το πάρκο δηλαδή κοστίζει όσο το ένα τέταρτο ενός γερμανικού υποβρυχίου που γέρνει! Το πάρκο θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη αν δεν σπαταλούσαν ή δεν χάριζαν στις εταιρείες που λυμαίνονται τον χώρο, τα 80 εκατομμύρια ευρώ των συμβάσεων που οι ίδιοι υπέγραψαν από το 2005, που οι ίδιοι εισέπραξαν. Το πάρκο του Ελληνικού και πολλά άλλα πάρκα, στο Γουδί, στον Ελαιώνα, στη Δραπετσώνα, στον Πειραιά, στο Χαϊδάρι, στη Δάφνη, τα έχει ανάγκη όλη η Αθήνα.

Όμως τώρα ήλθε η τρόϊκα, ήταν ωμή και δήλωσε στα ίσια, αυτό που επιμελώς κρύβει η κυβέρνηση ενώ διαπραγματεύεται στη σκιά με τους εμίρηδες του Κατάρ: Το Ελληνικό πωλείται. Το Ελληνικό πωλείται, πρώτο αυτό, και ακολουθεί η ελληνική γη, οι ακτές, τα νησιά, τα δάση, τα δημόσια κτήματα! Όχι για να καλυτερέψουν τα πράγματα αλλά για να φάνε τα χρήματα έλληνες και ευρωπαίοι τραπεζίτες.

Όχι για να γίνουν πάρκα αλλά για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής λεηλασίας του δημόσιου πλούτου. Ε, λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό δεν θα πουληθεί! Δεν θα πουληθεί γιατί δεν σας ανήκει, ανήκει σε όλους μας. Δεν θα πουληθεί γιατί έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον και το πράσινο της Αθήνας, δεν θα πουληθεί γιατί αν συμβεί αυτό, δεν θα μείνει τίποτε πλέον όρθιο, θα πουληθεί η γη μας, τα σχολεία μας και τα νοσοκομεία μας, το νερό που πίνουμε και η θάλασσα που κολυμπάμε.

Το Ελληνικό, δεν θα πουληθεί γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας, να το φυλάμε εμείς οι ίδιοι!

http://synergasiaellinikouargyroupolis.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *