Το Δημοτικό Συμβούλιο για το 301Ε.Β.

Η δημοτική μας κίνηση Αλληλεγγύη «η δύναμη μας» ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας για την «κινητικότητα» στο στρατόπεδο 301 ΕΒ.

Αναλυτικότερα ,σύμφωνα με πληροφορίες και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, ένα τμήμα του στρατοπέδου «ΛΓΟΥ(ΠΒ) Θ.ΚΟΣΚΙΝΑ»-301 Ε.Β. και συγκεκριμένα αυτό προς τα Μυκονιάτικα, σχεδιάζεται να πωληθεί σε κατασκευαστική εταιρεία. Υπενθυμίζουμε πως η θέση του 301 Ε.Β. βρίσκεται στη καρδιά της πόλης μας. Επιπροσθέτως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντούσε αρνητικά, διαχρονικά και με διάφορες δικαιολογίες, σε όλα τα αιτήματα του Δήμου Αγίων Ανάργυρων Καματερού

Ο Δήμαρχος υποτίμησε το θέμα και η αντίδραση του περιορίστηκε σε μία τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων. Η υπηρεσία τον ενημέρωσε (τηλεφωνικά!) πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Όπως η ζωή έχει δείξει οπού υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Συνυπολογίζοντας μάλιστα  ανάλογες πρακτικές της Κυβέρνησης, απαιτήσαμε και λήφθηκε η κάτωθι απόφαση

«Το δημοτικό συμβούλιο Αγίων Ανάργυρων Καματερού εκφράζει την αντίθεση του σε τυχόν πώληση τμήματος του 301 Στρατιωτικού Εργοστασίου Βάσεως που βρίσκεται στο Δήμο μας, σε κατασκευαστική εταιρεία, πιθανότητα που προέκυψε ύστερα από σχετικές πληροφορίες . Η τυχόν επαλήθευσή της, θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για το Δήμο μας, στον οποίο υπάρχει μεγάλη έλλειψη κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου. Διατρανώνεται η αντίθεση του Σώματος, σε τυχόν τέτοια Σχέδια και η πάγια, διαχρονική απαίτηση του Δήμου μας, για διεκδίκηση της έκτασης αυτής απ’ το Δήμο μας και απόδοσής της στους κατοίκους.

Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής ΄Άμυνας »

Η «Αλληλεγγύη, η δύναμη μας» καλεί τους δημότες να είναι ανήσυχοι και σε επαγρύπνηση για το ζήτημα. Η αντίδρασή μας σε μία πώληση των χώρων του 301 Ε.Β. (ολόκληρων ή μέρος τους) πρέπει να .άμεση και δυναμική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *