Ενημέρωση για το Δημοτικό Συμβούλιο της 25/11 που ούτε αυτό μεταδόθηκε ζωντανά!

Παρά τις δυσκολίες της τηλεδιάσκεψης έγινε γόνιμος διάλογος, με ανταλλαγή απόψεων σε πολιτισμένο κλίμα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι λυπηρό πως δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα παρακολούθησης του, από τους συνδημότες μας. Αναμένουμε την εφαρμογή της απόφασης Δ.Σ. και την αναμετάδοση του για την πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας.

‼️Κυρίαρχο θέμα ήταν η ενημέρωση για τους χώρους του 301 Ε.Β. και του ΟΣΕ καθώς και οι πιθανότητες απόδοσης τους στους δημότες των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού. Από την ενημέρωση του Δημάρχου οι ανησυχίες μας δεν διαψεύστηκαν. Για τους χώρους του 301 Ε.Β. δεν υπάρχει καμία προσέγγιση και μάλλον την αφήνουμε αφού είναι δύσκολη περίπτωση.

‼️Ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως υπάρχει σχεδιασμός για τους χώρους του αμαξοστασίου και σταθμού του ΟΣΕ. Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση των ανωτέρω χώρων μέσω μίσθωσης και διαχειριστής της “επένδυσης” θα είναι ο Δήμος. Ενδεικτικό των προθέσεων είναι η δήλωση του Δημάρχου πως το πράσινο στη πόλης είναι υπεραρκετό. Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού έχει αναλογία πρασίνου 2,5τ.μ./κάτοικο όταν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι άνω των 9 τ.μ./κάτοικο. Εν συνεχεία και αφού η αναφορά στον σχεδιασμό ήταν πρόχειρη και γενικόλογη, δεσμεύτηκε πως μετά από δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμη η μελέτη να την συζητήσουμε!!!

⁉️Ο κ. Τσίρμπας ομολόγησε πως η μελέτη δεν έχει κόστος για αυτό τον λόγο δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αναρωτιόμαστε ποιος κάνει “τζάμπα” μελέτες. Μήπως οι ενδιαφερόμενοι;

Καμία αναφορά στον τρόπο ανακαίνισης και τις χρήσεις των υφιστάμενων κτιρίων. Παρά την επιμονή μας δεν αναφέρθηκε κανένας οικονομικός προγραμματισμός και καμία πηγή Χρηματοδότησης. Είναι προφανές ότι η διοίκηση επιθυμεί την «αξιοποίηση» του χώρου, δηλαδή εμπορικές χρήσεις, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις που θα έχουν στα υπάρχοντα καταστήματα της περιοχής.

✅Η “Αλληλεγγύη η δύναμη μας” εμμένει στη θέση της για παραχώρηση όλων των χώρων του ΟΣE και ΓΑΙΟΣΕ (σταθμός, αμαξοστάσιο, γραμμές). Οι χώροι αυτοί αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του δήμου μας και η χρησιμοποίηση τους για επενδυτικά project αμφιβόλου αποτελέσματος, είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Μόνο μία ολιστική προσέγγιση θα επιφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα για την περιοχή μας.

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης ενδιαφέρον έχουν:

🟡Η συζήτηση που έγινε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γεροβουνό και συγκεκριμένα στην έκταση 60 στρεμμάτων που βρίσκεται στην οδό Αποκορώνου και αποτελεί δημόσια έκταση που έχει καταπατηθεί. Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνίζονται από χρόνια για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής και να εκδιωχθούν οι καταπατητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, από το 2005, στο οποίο επισημαίνεται ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας της συγκεκριμένης έκτασης.

Το τελευταίο διάστημα «ξεφυτρώνουν» συνεχώς προκατασκευασμένα οικήματα στην έκταση αυτή, οι κάτοχοι των οποίων δεν δίστασαν να επιτεθούν σε δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονταν για τις ενέργειές τους, με απειλές κατά της ζωής τους.

Η συστηματική και οργανωμένη βία καθιστά πλέον επιτακτική την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής, προκειμένου να υποστηρίξει τους κατοίκους και το δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής.

Ο δήμαρχος ανέφερε στη συζήτηση, ότι έχουν γίνει ενέργειες προς την Πολεοδομία. Θα πρέπει όμως να κινηθεί άμεσα και προς τις δικαστικές αρχές προκειμένου να πετύχει την άμεση εμπλοκή των αρμόδιων αρχών για τον οριστικό χαρακτηρισμό της περιοχής , ως δημόσια έκταση.

🟡 Με αίτημά της η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΑ, υποψηφίου συμβούλου του κ. Τσίρμπα, ο οποίος αναφέρθηκε στην κινητοποίηση του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο της 17 Νοέμβρη, με απαξιωτικούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

❌Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η συμπεριφορά του διευθ. συμβούλου είναι καταδικαστέα, αλλά θεώρησε δικαίωμά την ελεύθερη έκφραση. Πάντως ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση κατέβηκε μετά από υπόδειξη του δημάρχου. Υπενθυμίζουμε πως στο Δήμο Αθηναίων , αντιδήμαρχος με “βαρύ όνομα” , σε ανάλογη περίπτωση αναγκάστηκε σε παραίτηση .

🟡 Στην προμήθεια tablet για την απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών στη τηλεκπαίδευση προχωράει ο Δήμος. Για άλλη μια φορά η τοπική αυτοδιοίκηση καλύπτει το κενό της κεντρικής εξουσίας. Θα αναμέναμε από τον δήμαρχο σκληρή κριτική προς το Υπ. Παιδείας (όχι μόνο φωτογραφίσεις) και την κυβέρνηση για την προχειρότητα, την ανικανότητα και την αδιαφορία τους, παρότι είχαν διάστημα προετοιμασίας έξι μηνών.

Υπενθυμίζουμε πως η απόφαση για την προμήθεια τους ελήφθη ομόφωνα και μάλιστα το αίτημα για στήριξη της μαθητικής κοινότητας έχει κατ΄ επανάληψη εισαχθεί στο Δ.Σ. από την “Αλληλεγγύη η δύναμη μας” αλλά και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

🟡 Με την 110/2020 απόφασή του, το Δ,Σ. αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί σχέδιο με τη διαρρύθμιση της πλατείας Δημοκρατίας στο Καματερό και να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, παρατάξεις και κάτοικοι. Αντ’ αυτού όμως, τα έργα ξεκίνησαν χωρίς καμία ενημέρωση.

❌Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι έπρεπε να γίνει η ενημέρωση, αλλά επειδή έγινε ήπια παρέμβαση, προχώρησαν το έργο αγνοώντας την απόφαση του Δ.Σ. και τη δέσμευσή τους.

‼️Κατά τα άλλα ο δήμαρχος επιμένει να ισχυρίζεται πως επιδιώκει τη συνεργασία μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *