Παραχώρηση, απόδοση και εν τέλει μίσθωση…

Σε συνέχεια της απόφασης της δημοτικής αρχής για μίσθωση χώρου 65 στρεμμάτων, ο Δήμαρχος ζήτησε την εν λευκώ εξουσιοδότηση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συνάψει συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΣΕ .
Ο κ. Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η «παραχώρηση» τελικά είναι μίσθωση διάρκειας 12+12+6 ετών, πως οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πως το μίσθωμα θα είναι 13.000-15.000 ευρώ μηνιαίως .

Όμως, παρά την επιμονή μας, παρέμειναν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα:
 Ποιό είναι το έργο;
 Από πού θα αντληθεί χρηματοδότηση;
 Τι χρήσεις προβλέπονται;
 Ποιος θα ανακαινίσει τα υφιστάμενα κτίρια;
 Γιατί συνδιαλέγεται ο κ. δήμαρχος με το υπουργείο και τον ΟΣΕ εν κρυπτώ και με αδιαφανείς διαδικασίες ;
 Γιατί δεν εμπεριέχονται στη σύμβαση και οι γραμμές Πελοποννήσου;

 Οι γενικόλογες και αόριστες τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου φανερώνουν ότι υπάρχουν δεσμεύσεις και υπόγειες συμφωνίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φανερωθούν οι προθέσεις και οι λεπτομέρειες του σχεδίου. Οι δημότες πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Η παράταξη μας δεν είναι δίνει λευκή επιταγή στον κ. δήμαρχο για κρυφά και αμφιβόλου αποτελέσματος επενδυτικά project.

Ως «Αλληλεγγύη, η δύναμη μας» μένουμε σταθεροί στη θέση μας, για παραχώρηση όλων των χώρων του ΟΣE και ΓΑΙΑΟΣΕ (σταθμός, αμαξοστάσιο, γραμμές) και την αξιοποίησή τους προς όφελος των δημοτών .
Το πώς θα αξιοποιηθούν οι χώροι και οι εγκαταστάσεις πρέπει να προκύψει μέσα από μια συνολική μελέτη που θα λαμβάνει υπ’ όψη της περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους, ενταγμένη σε ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης του κέντρου των Αγίων Αναργύρων και ευρύτερα του Δήμου .
 Οι χώροι αυτοί αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του δήμου μας και μόνο μία ολιστική προσέγγιση θα επιφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα για την περιοχή μας.

 Υ.Γ. Ενδεικτικό του «καλομελετημένου σχεδιασμού» της Δημοτικής Αρχής: ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε πως υπάρχουν συζητήσεις για γραμμή ΤΡΑΜ στις παλιές γραμμές Πελοποννήσου. Η διχοτόμηση της πόλης μας, μάλλον επανέρχεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *