Δευτέρα 15/5 | Συγκέντρωση – Συναυλία | “Όχι στη Βία και την Τρομοκρατία στη Ν.Φιλαδέλφεια – Ν.Χαλκηδόνα”

Τη Δευτέρα 15/5, 19:00 στην κεντρική πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας, συλλογικότητες από όλη την Αττική καλούν σε συγκέντρωση – συναυλία για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και των κοινών αγαθών στις πόλεις μας.

Μετά τα όσα περιστατικά τρομοκρατίας και βίας συνεχίζουν και διαδραματίζονται στις γειτονιές του όμορου Δήμου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κοινοποιήσουμε το κάλεσμα και να δηλώσουμε τη στήριξή μας σε κάθε πολίτη και συλλογικότητα  δέχεται προπυλακισμούς, απειλές, επιθέσεις κι άλλες φασιστικές πρακτικές επειδή εκφράζει και στηρίζει ελεύθερα και δημοκρατικά τη γνώμη της. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού έχει καταδικάσει με ψήφισμά του τις πρακτικές αυτές και τη στήριξή του στο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Άρη Βασιλόπουλο.

Ακολουθεί το κείμενο καλέσματος των συλλογικοτήτων:

———————————————————————-

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα

 

Οργανωμένες, ακραίες ομάδες οπαδών τρομοκρατούν μια ολόκληρη περιοχή, με την ανοχή Πολιτείας και Αστυνομίας και με ελάχιστη δημοσιότητα στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης με ιδιαίτερη έξαρση τους τελευταίους μήνες. Από το 2014, μέχρι σήμερα, πολιορκούν και καταλαμβάνουν κοινωνικούς κινηματικούς χώρους, διαλύουν συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, βανδαλίζουν κτίρια και δημόσιους χώρους, τραυματίζουν αιρετούς, εργαζόμενους και πολίτες, απειλούν τη ζωή του Δημάρχου και άλλων ενεργών πολιτών, προπηλακίζουν σε δημόσιες εκδηλώσεις και γιορτές, στρατοπεδεύουν μόνιμα γύρω από το Δημαρχείο, χρησιμοποιούν φασιστικά σύμβολα και πρακτικές.

 

Στόχος των επιθέσεων είναι να φιμωθεί κάθε φωνή αμφισβήτησης του σχεδίου κατασκευής μιας θηριώδους -για τα δεδομένα της περιοχής- «αρένας» επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στο χώρο του παλιού σταδίου της ΑΕΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις υποδομές μαζικής άθλησης και δεν εξυπηρετεί, καν, τις ανάγκες του ερασιτεχνικού σωματείου. Μια αρένα που θα στριμωχτεί ασφυκτικά στο κέντρο της πόλης και θα συνοδευτεί με βαριά κυκλοφοριακά έργα, διαλύοντας στην κυριολεξία τον προσφυγικό διατηρητέο οικισμό και την περιοχή ολόκληρη. Το συνολικό σχέδιο χρησιμοποιεί δημόσιο χώρο, θα χρηματοδοτηθεί με δεκάδες εκατομμύρια των άγρια φορολογούμενων πολιτών, αλλά για 50 χρόνια θα ανήκει σε Α.Ε. συμφερόντων Μελισσανίδη! Τόσο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετέτρεψαν την περιοχή σε ζώνη ειδικών σκανδαλωδών ρυθμίσεων για να εξυπηρετηθούν, κατά γράμμα, τα σχέδια του μεγαλοεπιχειρηματία για την περιοχή.

 

Με τα δεδομένα αυτά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ν. Φιλαδέλφεια λειτουργεί σαν υπόδειγμα μετατροπής μιας περιοχής σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης ιδιωτικών συμφερόντων, που χρησιμοποιούν:

  • οπαδικούς στρατούς, ως ομάδα κρούσης για την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και για την τρομοκράτηση των πολιτών,
  • τους «φιλάθλους» και τα ΜΜΕ, ως μέσο πίεσης και
  • τις κυβερνήσεις, ως όχημα για την υπέρβαση της νομιμότητας και την αρπαγή δημόσιων χώρων και χρήματος.

 

Το μοντέλο αυτό έχει εφαρμοστεί και αλλού, ενώ υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να αναπαραχθεί. Στο σημερινό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον των μνημονίων έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου». Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, το παραλιακό μέτωπο, ο Βοτανικός, ο Υμηττός, το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή, η ευρύτερη περιοχή από τη Ν. Φιλαδέλφεια μέχρι τα Πατήσια κ.ά. αποτελούν στόχο μιας ασύδοτης επιχειρηματικής βουλιμίας, που «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια» τις τοπικές κοινωνίες, τους σχεδιασμούς τους, το περιβάλλον, τις ανθρώπινες συνθήκες ζωής, τις κοινωνικές σχέσεις κλπ. Τα επικίνδυνα φαινόμενα, που ζούμε στη Ν. Φιλαδέλφεια, δε θα αργήσουν να εμφανιστούν και σε άλλες περιοχές. Μόνο που τότε θα είναι αργά.

 

Για το λόγο αυτό, έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε: ΜΑΖΙΚΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ. Δεν θα επιτρέψουμε οι πόλεις και οι γειτονιές μας να γίνουν βορά στον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία, που χρησιμοποιεί την οικονομική του δύναμη και ελεγχόμενες ομάδες για να επιβάλλει τις επιλογές και τα συμφέροντά του. Δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και του παρακράτους. Δεν είναι υπέρτατη αξία και μείζον εθνικό ζήτημα, η κατασκευή τεράστιων γηπέδων και η αναπαραγωγή της αθλιότητας που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε μαζικό λαϊκό αθλητισμό, χρειαζόμαστε χώρους να ανασαίνουμε και να βρισκόμαστε και, πάνω απ’ όλα, χρειαζόμαστε ελευθερία και δημοκρατία.

 

Δεν θα αφήσουμε μόνους τους πολίτες μιας ολόκληρης περιοχής. Αντιδρούμε συλλογικά, μαζί με σωματεία εργαζομένων, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους, νεολαίους και αντιστασιακούς, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτών της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας και να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής που έχει υψωθεί, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για όλες τις αναγκαίες δράσεις και κινητοποιήσεις.

 

5.5.2017

 

 

Συντονισμός για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των κοινών αγαθών

email επικοινωνίας: freefiladelfeia@gmail.com

 

 

Ανοιχτή συνέλευση πολιτών Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του Χαλανδρίου

Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) μηχανικών

Αυτοδιαχειριζόμενος αγρός Ελληνικού

Δημοτική συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Χολαργού – Παπάγου

Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού

Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ φορέων και συλλογικοτήτων Δ. Αττικής

Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Αττικής

Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος «Ο ΙΛΙΣΟΣ»

Εξωραϊστικός σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΙΑ Βούλας

Εναλλακτική δράση για την ποιότητα ζωής

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Κίνηση Αντίστασης στην περιφέρεια

Κοινωνικό ιατρείο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Ιωνίας και γύρω περιοχών

Κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα

Κόκκοι – Κόκκινη Κινηματική Οικολογία

Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου

Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας

Ομάδα Ποδονίφτης

Πανελλαδική πρωτοβουλία Όχι σεTTIP/CETA/TISA – Όχι στα μνημόνια

Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας

Πρωτοβουλία Αγώνα Ζωγράφου

Πρωτοβουλία πολιτών για την προστασία του Υμηττού

Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών –

Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή

 

NEA FILADELFEIA-1.indd

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *